„Kauno literatūros savaitėje“ – išskirtinis dėmesys jauniesiems literatūros kūrėjams

Gegužės 21 d., penktadienį, 20 val. tarptautinis rašytojų ir knygų festivalis „Kauno literatūros savaitė“ augančią literatūros kūrėjų kartą bei norinčiuosius juos išgirsti sukvies į renginį „Nauji vėjai“.  Čia mikrofonas bus suteiktas jau įvertintiems ir pastebėtiems jauniesiems Kauno ir Kauno rajono poezijos, prozos, slemo kūrėjams. Be to, laisvas „Naujų vėjų“ mikrofonas bus suteiktas ir visiems norintiems pristatyti savo kūrybą. 

Jaunimo skaitymų akimirka.
Jaunimo skaitymų akimirka.
Renginys „Nauji vėjai“ sutelks jaunuosius kūrėjus.
Renginys „Nauji vėjai“ sutelks jaunuosius kūrėjus.
Jaunimo skaitymų akimirka.
Jaunimo skaitymų akimirka.
Jaunimo skaitymų akimirka.
Jaunimo skaitymų akimirka.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 7, 2021, 5:07 PM

„Planuojama, kad renginys „Nauji vėjai“ vyks Kauno kultūros centro lauko terasoje (Kęstučio g. 1, Kaunas), tačiau atsižvelgiant į karantino ribojimus, vieta bus patikslinta artėjant renginiui.

Pirmojoje vakaro dalyje ant scenos išvysime perspektyviausius jaunosios kartos Kauno ir Kauno rajono kūrėjus, kuriuos rekomendavo miesto kultūrinės organizacijos, literatūros ir akademinė bendruomenė.

Kai kas iš jų jau spėjo pasižymėti „Kaunas 2022“ kūrybinės iniciatyvos „Puota“ projektuose ir įvairiuose literatūriniuose konkursuose, bet dar nėra išleidę savo pirmosios knygos.

Siekdami suteikti platformą skirtingų stilių atstovams, neapsiribojame konkrečiu žanru, tad žiūrovai išgirs įvairiausius poezijos, prozos, slemo kūrinius“, – teigė viena iš festivalio iniciatorių ir organizatorių, Vytauto Didžiojo universiteto docentė Rūta Eidukevičienė.

Siekia padėti augti ir burtis į bendruomenę  

Antroje renginio dalyje į sceną visus norinčius pasidalyti savo kūryba pakvies laisvas mikrofonas. Laimėtoją, kurio laukia vertingas prizas, išrinks publika, balsuodama specialiai tam sukurtoje programėlėje. Renginį ves literatūros kritikė Neringa Butnoriūtė ir daugkartinis slemo konkursų laimėtojas bei vedėjas Jovaras Kelpšas. 

„Vytauto Didžiojo universitetas, inicijuodamas tarptautinį literatūros festivalį ir konkrečiai – jaunųjų kūrėjų skaitymus, – siekia padėti jiems augti ir burtis į bendruomenę, priartėti prie kultūrinės žiniasklaidos, leidėjų lauko, atrasti savąjį skaitytoją“, – sakė festivalio „Kauno literatūros savaitė“ meninės festivalio programos vadovas, rašytojas ir vertėjas Laurynas Katkus. 

Apie ypatingą dėmesį jauniesiems literatūros kūrėjams byloja ir dar viena iniciatyva, prie kurios įgyvendinimo prisideda Vytauto Didžiojo universitetas.

„Džiaugiamės galėdami pakviesti Kauno ir Kauno rajono jaunimą dalyvauti tarptautiniame jaunųjų literatūros kūrėjų konkurse „Prix Laurence“, kurį organizuoja „Kaunas 2022“ partneris Liuksemburge – „Esch 2022“. Apie šio konkurso sąlygas, taisykles ir galimybes paskelbsime jau visai netrukus ir tikimės tokiu būdu padėti jauniesiems kūrėjams pasiekti skaitytojus ir už Lietuvos ribų“, – apie tarptautinio bendradarbiavimo perspektyvas pasakojo doc. R.Eidukevičienė.

„Kauno literatūros savaitės“ programa gegužės 20–23 d. Kauną pavers miestu, pilnu literatūros. Ši iniciatyva yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis, o prie jos įgyvendinimo jungiasi daug partnerių – bibliotekų, muziejų, kultūrinių ir literatūrinių miesto bendruomenių.

Festivalio programa nuolat pildosi įdomiais ir vertais dėmesio akcentais. Informaciją apie festivalį rasite oficialiame festivalio puslapyje www.literaturossavaite.lt bei socialiniame tinkle „Facebook“ @literaturossavaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.