Vasarą praskaidrins saulėtas džiazas

Liepos 25-ąją koncertų turą po Lietuvą pradės vienas kūrybingiausių lietuvių saksofonininkų Kęstutis Vaiginis kartu su ispanų kilmės gitaristu ir kompozitoriumi, „Latin Grammy“ laureatu iš JAV Hernanu Romero.

H. Romero jausminga muzika uždega klausytojus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
H. Romero jausminga muzika uždega klausytojus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Jul 23, 2012, 12:38 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:42 PM

Šie džiazo kūrėjai nuo 2006-ųjų nuolat susitinka festivalių scenose ir įrašų studijose. H. Romero buvo tarp rinktinių Niujorko muzikantų, padėjusių K. Vaiginiui įrašyti džiazo gimtinėje autorinį albumą „Unexpeced Choices“.

Po to H. Romero pakvietė lietuvį patalkinti įrašant jo albumą „Tres Caras de una Moneda“, kuris pelnė autoriui „Grammy“. Šiame albume skamba ir Peterio Gabrielio grupės būgnininko Jerry Marotta'os instrumentai, Alo Di Meolos gitara.

H. Romero daugiau kaip dešimt metų bendradarbiauja su vienu žymiausių pasaulio gitaristų A.Di Meola, yra grojęs su gitaros grandais Paco de Lucia, Johnu McLaughlinu. Hernanas į juos lygiuojasi virtuoziška technika, temperamentu ir universalumu. Šio gitaristo įkvėpimo šaltiniai – flamenkas, Viduržemio jūros regiono folkloras, Lotynų Amerikos ritmai, klasikinis džiazas.

K. Vaiginis lietuvių publikai žinomas kaip daugybės tarptautinių projektų autorius ir lyderis. Jam pavyksta ne tik greitai surasti bendrą kalbą su įvairaus stiliaus muzikos ir skirtingo braižo atlikėjais, bet ir užmegzti su jais ilgalaikę bičiulystę.

Tarp Kęstučio scenos partnerių yra Olandijos, Indonezijos, Pietų Korėjos, Italijos, Turkijos, Vokietijos, Suomijos, JAV, Lotynų Amerikos ir kitų šalių muzikantų. Su įvairiais kolektyvais jis išmaišė ne tik Europą. Jis grojo Malaizijoje, Kinijoje, Brazilijoje. Su H. Romero flamenko grupe K. Vaiginis išbandė save ir Niujorko džiazo klubuose – grojo net garsiajame „Zinc Bar“.

Naujajame ture scenos draugai pristatys H. Romero kompozicijų iš albumo „Tres Caras de una Moneda“, flamenko bei džiazo improvizacijų.

K. Vaiginis ir H. Romero gros Bartkininkų miestelio bažnyčioje (liepos 25 d. 21 val.), „Kaunas Jazz“ vasaros kiemelyje Kauno rotušės aikštėje (liepos 26 d. 19 val.), Druskininkų „Kolonadoje“ (liepos 27 d. 20 val.) ir Palangos klube „Ramybė“ (liepos 28 d. 20 val.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu