Apdovanoti „Poetinio Druskininkų rudens“ laureatai

Druskininkuose

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2012, 3:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:16 AM

Jotvingių premija už pastarųjų dvejų metų kūrybą įteikiama poetui Rimvydui Stankevičiui už eilėraščių rinkinį „Ryšys su vadaviete“. Šeštąjį poeto rinkinį šįmet išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Jaunojo jotvingio premiją šįmet pelnė poetė Indrė Valantinaitė už antrąją eilėraščių knygą „Pasakos apie meilę ir kitus žvėris“, kurią 2011 m. išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Sekmadienį festivalio laureatų poezijos vakaras vyks Vilniuje, „Piano.lt“ koncertų salėje.

23-iasis festivalis „Poetinis Druskininkų ruduo“ šįmet pasirinko temą „Kūrybos socialiniai kontekstai: poezija ir politika?“. Festivalyje šia tema vyko diskusija, taip pat pristatomi 18 užsienio šalių poetai, rengiami poezijos vakarai, anoniminiai eilėraščių rašymo konkursai, parodos, praėjusiais metais išėjusių knygų pristatymai ir aptarimai.

Pirmadienį poezijos festivalis baigsis Vilniuje užsienio svečių susitikimu su Vilniaus universiteto studentais ir tradiciniais poezijos skaitymais Užupio kavinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.