Vilniuje bus pristatyta tapybos darbų paroda „Mažosios Lietuvos beieškant… II”

Šilutės rajone plytinčioje Rusnės saloje buvo surengta jau antroji, ir jau tarptautinė, artimos pasaulėžiūros menininkų tapybos stovyklą „Mažosios Lietuvos beieškant… II”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-10 17:50, atnaujinta 2018-03-16 05:14

Buvo pakviesta po du kūrėjus iš buvusios Prūsijos, Latvijos, Baltarusijos bei 6 menininkai iš Lietuvos.

Nors ir ne visi kviesti menininkai galėjo atvykt ir dalyvaut savo lėšomis, bet susitikimas įvyko. Svetingai Kęstutučiui ir Violetai Demereckams priėmus savo sodyboje, iš Lietuvos atvyko ir kūrė Ina Budrytė (Šilutė-Vilnius, tapyba, freska), Arvydas Martinaitis (Kaunas, tapyba), Monika Maziliauskienė (Kaunas-Vilnius, tapyba) ir Mantas Maziliauskas (Vilnius, tapyba, architektūra).

Šios stovyklos metu sukurtų kūrinių parodą Vilniuje erdve parėmė Mažosios Lietuvos ambasada ir jos vadovė Kristina Toleikienė.

Paroda bus atidaryta spalio 12 dieną. Darbus bus galima apžiūrėti 18-21 valandomis. Paroda veiks iki lapkričio 12 dienos Mažosios Lietuvos ambasadoje, Vokiečių gatvės 22.

Kūrybos patirčiai tęsti ir gilinti, galvojma susiburti ir kitais metais.

Pirmasis susitikimas „Mažosios Lietuvos beieškant…” įvyko 2006 Šilutėje. Buvo gautas rėmimas iš Klaipėdos apskrities viršininko administracijos, Šilutės rajono savivaldybės, bei leidyklos „Libra Memelensis“. Dalyvavo 11 meninkų iš Lietuvos, buvo surengta paroda Šilutėje, paveikslų rinkinys padovanotas Šilutės muziejuj, išleistas katalogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.