Negalinčius išvykti piečiau lotyniški ritmai šildys sostinėje

Dažnėjant rudeniškai darganai ir atslenkant pirmosioms šalnoms, vis dažniau pamąstome apie bent trumpas atostogas Pietuose – šilumą, gerą nuotaiką ir lotyniškus ritmus. Negalintys išvykti jau nuo spalio 18 d. Pietų muzika, kinu, literatūra bei maistu galės mėgautis Vilniuje vyksiančiose „Lotynų Amerikos kultūros dienose“.

„Lotynų Amerikos kultūros dienos“ kvies susitikti įvairiose Vilniaus vietose spalio 18-25 dienomis ir pajusti bent dalelę Argentinos, Brazilijos, Čilės, Kolumbijos, Kubos ir Meksikos.<br>Lrytas.lt
„Lotynų Amerikos kultūros dienos“ kvies susitikti įvairiose Vilniaus vietose spalio 18-25 dienomis ir pajusti bent dalelę Argentinos, Brazilijos, Čilės, Kolumbijos, Kubos ir Meksikos.<br>Lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Oct 11, 2012, 1:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:44 AM

Septintus metus vykstantis renginys kvies žiūrėti filmus, lankytis fotografijų parodose, muzikos dirbtuvėse, Lotynų Amerikos literatūros skaitymuose, paskaitose bei susitikimuose su ryškiomis asmenybėmis, o vakarais - mėgautis pietietiška virtuve ir gėrimais bei įsisukti į salsos ritmą.

Lotynų Amerikos kultūros dienos“ į Lietuvą žengia pačiu laiku - kai ima bjurti orai ir nuotaika. Šis renginys leidžia panirti į tų kraštų kultūrą, kur turbūt labiausiai dabar norėtume būti“, - spaudos konferencijoje sakė organizatorė, festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

Vakarais kvies į kiną

Renginys ypatingą dėmesį skiria kinui. „Filmų temos bus itin artimos lietuviams: nuo emigracijos pasekmių šeimose iki beprotiškos rinkimų karštinės. Mūsų politikos klounai galės pasižiūrėti, ką padarė ir ko ne, kad laimėtų rinkimus“, - argentiniečių juostą apie rinkimų užkulisius „Studentas“ pristatė kino programą sudaręs kritikas Edvinas Pukšta.

Atidarymo vakarą šiurpuliukus per odą ganys filmas „Violeta išėjo į dangų“, muzikos ritmais ir garsios atlikėjos Violetos Parra aistringo gyvenimo vingiais nukelsiantis į Čilę.

Gausų būrį garsių aktorių bei režisierių išvys kino mylėtojai, atėję į filmą „7 dienos Havanoje“. Ypatinga nuotaika apgaubs kolumbiečių drama „La Sirga“ ir San Sebastiano festivalio konkursinėje programoje dalyvavusi meksikiečių drama „Čia ir ten“.

Ironiška argentiniečių komedija „Kiniška pasaka“, gimtinėje sumušusi visus lankomumo rekordus, leis ne tik pasijuokti iš komiškos situacijos, bet ir kvies po filmo seanso padiskutuoti humoro tema su čia gyvenančiu argentiniečiu dėstytoju Carlosu Brebbia.

Nuo šokių iki arbatos

Ko ieško lietuviai kitoje pasaulio pusėje, ką ten randa ir kokį pėdsaką palieka – kvies sužinoti „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ metu vyksiančios paskaitos, kurias ves šiuos kraštus skersai išilgai išmaišę tautiečiai ir Lietuvoje gyvenantys Lotynų Amerikos šalių piliečiai.

Ką reiškia būti kitokiu F. Castro valdomoje Kuboje, atskleis literatūros vakaras, siūlysiantis susipažinti su Kubos romanistu ir rezistentu Reinaldu Arenu.

Renginys šiemet daug dėmesio skirs fotografijai. Parodą iš gimtosios Kolumbijos pristatys dainininkas Jurgis Didžiulis, Argentinoje bei Bolivijoje gyvenęs Tomas Černiševas Griškevičius, Bernardinų bažnyčioje religinio architektūros paveldo Lotynų Amerikoje nuotraukas pristatys keliautojas Aušrys Matonis.

Pajausti pietietiškų linksmybių vakarais vilniečiai bus kviečiami į sostinės meksikietiškus restoranus bei kavinę „Café de Paris“, kur kolumbietišką muzikos kokteilį pateiks Jurgis Didžiulis.

Vilniečiai taip pat raginami nenustebti, jei kitą savaitę belaukiant viešojo transporto stotelėje bus pasiūlyta karštos arbatos - taip šildytis kvies sostinėje gyvenantys pietiečiai.

„Lotynų Amerikos kultūros dienos“ kvies susitikti įvairiose Vilniaus vietose spalio 18-25 dienomis ir pajusti bent dalelę Argentinos, Brazilijos, Čilės, Kolumbijos, Kubos ir Meksikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.