Lietuvoje lankosi kino genijaus I. Bergmano mūza L. Ullmann

Šeštadienio popietę į 10-ąjį Europos šalių kino forumą „Scanorama“ atvyko kino genijaus Ingmaro Bergmano mūza, Europos kino legenda Liv Ullmann. Jos režisuotas filmas „Neištikimi“ lapkričio 18-ąją, sekmadienį, bus rodomas festivalio uždarymo metu.

Į 10-ąjį Europos šalių kino forumą „Scanorama“ atvyko kino genijaus Ingmaro Bergmano mūza, Europos kino legenda L. Ullmann.
Į 10-ąjį Europos šalių kino forumą „Scanorama“ atvyko kino genijaus Ingmaro Bergmano mūza, Europos kino legenda L. Ullmann.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:44 AM

Šeštadienio vakarą L. Ullmann ketina dalyvauti režisierės Linos Lužytės dokumentinio filmo „Igruški“ premjeroje. Norvegijos aktorė ir režisierė daugelį metų domisi žmogaus teisių ir žodžio laisvės temomis, apie kurias kalbama ir L. Lužytės filme, todėl L. Ullmann išreiškė norą jį pamatyti.

„Nuo pat pirmosios „Scanoramos“ svajojome į festivalį pakviesti legendinę aktorę. Jos įtaką Europos kinui – nepamatuojama, o sukurtus vaidmenis galime vadinti kino klasika. Kai pirmą kartą L. Ullmann mačiau iš arti, prieš gerą dešimtmetį, jausmas buvo toks, kad kalbuosi ne tik su artistu, bet ir su jo herojais tuo pačiu metu. Tokiu išskirtiniu gebėjimu pasižymi didieji aktoriai, tarp kurių yra ir L. Ullmann. Su pakylėjimu jos laukiame festivalyje, kad galėtume ištarti „Velkommen, Liv“, - sako dr. Gražina Arlickaitė, „Scanoramos“ vadovė.

Garsiai aktorei ir režisierei „Scanorama“ skyrė ypatingą dėmesį ir dedikavo specialiąja programą „Liv Ullmann iš arčiau“, kurioje rodomi aštuoni filmai. Programoje ir iškilausi Europos režisieriaus I. Bergmano filmai. L. Ullmann buvo švedų režisieriaus mūza, žvaigždė, žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.