Lietuvos muzikos ir teatro akademija kurs miestelį Kalnų parke

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) susitikimais su savo profesūra ir didžiule

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorius Z. Ibelhauptas.<br>V.Ščiavinskas
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorius Z. Ibelhauptas.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2013, 11:13 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:33 PM

„80 metų - tai pakankamas laikas įleisti šaknis, išauginti medį, kad jis duotų vaisių, suformuoti tradicijas ir įtvirtinti profesionalumo standartus. Manau, kad tai yra reikšmingas laikotarpis institucijai, per kurį turime didelių meno, kūrybos laimėjimų, kurie reikšmingi ne tik Lietuvos kontekste“, - kalbėjo LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelhauptas.

Rektoriaus teigimu, akademijos turtas - jos pedagogai, dėstytojai, kurie visais laikais buvo garsiausi muzikos, teatro, kino ir šokio meno profesionalai. LMTA suskaičiavo, kad net 56 akademijos absolventai yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai, iš jų 27 dėsto akademijoje.

Kalbėdamas apie materialųjį akademijos turtą rektorius užsimena apie realų „kūną“ įgaunančią idėją kurti naują akademijos miestelį buvusio karinio miestelio teritorijoje prie Kalnų parko, šalia Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos ir B. Dvariono muzikos mokyklos.

„Šios trys institucijos sudarytų tam tikrą menų klasterį, nes dabar akademijos rūmai išsibarstę po visą miestą. Faktiškai jau turime apie 4 ha ploto sklypą, kuriame numatoma vieta naujai akademijai - tai būtų naujas akademijos miestelis. Mus palaiko ir Vilniaus miesto savivaldybė, ir Švietimo ir mokslo ministerija", - teigė LMTA vadovas.

Jubiliejinėje programoje „80. Susitikimai su Akademija“ šiais metais numatoma keli šimtai įvairių renginių, kurie vyks ne tik visose akademijos erdvėse, bet ir geriausiose Lietuvos bei užsienio koncertų salėse, teatruose, meno centruose, kino teatruose, po atviru dangumi.

Programoje numatoma daugybė koncertų, susitikimų, 7 festivaliai, 9 konkursai, intensyvūs tarptautiniai projektai, Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai skirti renginiai, koncertų ciklai ir susitikimai su akademijos dėstytojais - garsiais muzikos, teatro, kino menininkais.

Šešių renginių ciklą „Meistrai Didžiojoje“, kuriame dalyvaus Nacionalinės premijos laureatai - LMTA dėstytojai, vasario 7 dieną akademijos Didžiojoje salėje improvizuotai pradės saksofonininkas prof. Petras Vyšniauskas ir muzikologas Viktoras Gerulaitis. Ciklą tęs susitikimai su kino režisieriumi doc. Audriumi Stoniu, pianistu prof. Petru Geniušu, dirigentu prof. Vaclovu Augustinu ir choru „Jauna muzika“, operos dainininku prof. Vladimiru Prudnikovu, o ciklą gegužės mėnesį užbaigs vakaras su aktoriumi prof. Vladu Bagdonu.

Pagrindiniai jubiliejaus minėjimo renginiai vyks balandžio 24-25 dienomis. Tuomet bus surengta mokslinė konferencija „Mokyklos samprata Lietuvos meno kontekstuose“, o iškilmingame minėjime LMTA Garbės daktarais taps trys iškilios, tarptautinio masto muzikos ir teatro asmenybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.