Amerikiečių tenoras G. Rossini arijas dainuos Kaune

Balandžio 5 d. Kauno miesto simfoninis orkestras pakvies į vieną svarbiausių šį sezoną koncertų Kauno filharmonijoje. Vienintelį pasirodymą ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse surengs JAV tenoras Lawrence'as Brownlee (g. 1972 m.).  Šiandien jis - vienas geidžiamiausių bel canto repertuaro atlikėjų, prikaustantis publikos dėmesį balso jėga ir paslankumu, įvaldęs puikią vokalinę techniką ir aktorystės meną.

L. Brownlee – vienas geriausių G. Rossini kūrinių atlikėjų.<br>Rengėjų archyvas
L. Brownlee – vienas geriausių G. Rossini kūrinių atlikėjų.<br>Rengėjų archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 10:33 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:16 PM

Tarp svarbiausių L. Brownlee sezono įvykių - debiutai Niujorko „Carnegie Hall“, Olandijos ir Bavarijos operos teatruose, koncertai su Rusijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, pasirodymai Hjustono ir Vienos operose, Niujorko „Metropolitan Opera“. Solisto pavardė įrašyta į Keiptauno ir Klivlando kamerinės muzikos festivalių afišas.

Debiutui Lietuvoje L. Brownlee pasirinko nelengvą repertuarą. Jo pagrindas - retai atliekamos Gioachino  Rossini operų arijos. Pasak kritikų, L. Brownlee yra vienas geriausių šių dienų G. Rossini kūrinių atlikėjų. Koncerte skambės arijos iš operų „Grafas Ory“, „Semiramidė“, „Zelmira“, „L'Occasione fa il ladro“ ir kitų, operų „Sevilijos kirpėjas“, „Pelenė“, „Semeramidė“, “Šarka vagilė“ uvertiūros.

Šis muzikinis įvykis taps dviguba švente melomanams - orkestras paklus armėnų kilmės dirigento Konstantino Orbeliano batutai. Maestro publikai pažįstamas iš didžiulės sėkmės sulaukusio koncerto Kaune su Dmitrijumi Chvorostovskiu.

Viešnagė Lietuvoje papildys L. Brownlee diskografiją - prie tuzino prestižinėse įrašų kompanijose išleistų jo kompaktinių diskų prisidės plokštelė su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

L. Brownlee operos scenoje debiutavo 2002 m. Almavivos vaidmeniu G. Rossini operoje „Sevilijos kirpėjas“ Virdžinijos operos teatre. Vėliau su dideliu pasisekimu jis atliko pagrindinius tenoro vaidmenis G. Rossini operose “Italė Alžyre”, “Semiramidė”, “Undinė”, “Mozė Egipte”, Vincenzo  Bellini operoje “Puritonai” geriausiuose Europos ir JAV operos teatruose.

Solisto repertuare yra ir vokalinės J. S. Bacho, F. Handelio, W. A. Mozarto oratorijų ir kantatų partijos, o diskografijoje - G. Rossini “Stabat Mater” („EMI Classics“), Ch. W. Glucko “Armidė” (DVD, „Decca Records“), G. Rossini “Undinė” (DVD, „Deutche Gramophon“), C. Orffo “Carmina burana” (DVD, „Euro Arts“), taip pat kompaktinė plokštelė su F. Schuberto, G. Verdi, G. Donizetti, V. Bellini, G. Rossini „ Itališkomis dainomis” („EMI Records“) ir G. Rossini opera “Italė Alžyre” (NAXOS). L. Brownlee ne kartą apdovanotas prestižinėmis JAV operos teatrų premijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.