Įslaptinto pasirodymo kūrėjai siūlo prisiminti pirmąją Kovos klubo taisyklę

Sostinės "Menų spaustuvės"  Juodojoje salėje kovo 26-ąją žiūrovų laukia nepamirštama patirtis - intriguojantis ir itin įslaptintas vokiečių menininkų kolektyvo „post theatre“ pasirodymas „Ekspres kovos klubas“ („Express Fight Club“). Ar tai bus spektaklis? Ar šokio programa? O gal medijos? „post theatre“ kratosi etikečių ir tikina, kad svarbiausia ne tai, kaip bus pavadintas jų pasirodymas, o tai, kad iš "Menų spaustuvės" išėję žiūrovai dar ilgai gaudys kvapą po ką tik patirtos įsimintinos ir visiškai netikėtos patirties.

„Espres kovos klubas“, pasitelkęs 30 anoniminių atlikėjų iš Lietuvos, sulaužys stereotipus ir pateiks visiškai naują, alternatyvią versiją darbo pasauliui.<br>"Menų spaustuvės" archyvas
„Espres kovos klubas“, pasitelkęs 30 anoniminių atlikėjų iš Lietuvos, sulaužys stereotipus ir pateiks visiškai naują, alternatyvią versiją darbo pasauliui.<br>"Menų spaustuvės" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:20 AM

Tie, kurie bandys nuspėti pasirodymo siužetą pagal jo pavadinimą  „Ekspres kovos klubas“, gali apsigauti. Bestseleriu tapęs Chucko Palahniuko romanas „Kovos klubas“ ir vėliau sukurtas to paties pavadinimo kino filmas nagrinėja šiuolaikinio žmogaus santykį su darbu. Ar žmogaus darbas daro poveikį jo asmenybei, ar atvirkščiai? Kodėl mes dirbame? Ar mums patinka mūsų darbas? Galiausiai ar mes išvis turime darbą?

„Espres kovos klubas“, pasitelkęs 30 anoniminių atlikėjų iš Lietuvos, sulaužys stereotipus ir pateiks visiškai naują, alternatyvią versiją darbo pasauliui, nagrinėtam populiariajame romane.

Visiems, klausiantiems, kodėl į Lietuvą atkeliaujantys „post theatre“ menininkai taip atkakliai slepia būsimo pasirodymo detales, atlikėjų pavardes ir net programos žanrą, menininkai primena pirmąją „Kovos klubo“ taisyklę -  „Nekalbėk apie kovos klubą“.

„post theatre“ - tai šokio, teatro ir multimedijos menų trupė, 1999 metais Niujorke susibūrusi vokiečių dramaturgo ir režisieriaus Maxo Schumacherio iniciatyva. Nuo 2002 metų trupė persikraustė į Berlyną, kur kūrybines komandos pajėgas papildė ir pagrindine M. Schumacherio bendražyge tapo vaizdo menininkė Hiroko Tanahashi.

Įvairiuose meno festivaliuose ir institucijose „post theatre“ yra sukūrę daugiau nei 50 darbų ir pristatę juos daugiau nei 20 pasaulio šalių.

Šis vokiečių pasirodymas yra "Menų spaustuvės" programos, pristatančios inovatyvių užsienio scenos menų pastatymus, dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.