Fotomenininkų akiratyje - švenčių akimirkos

Ketvirtadienį Kaune,  Mykolo Žilinsko dailės galerijoje, prasidės 10-asis tarptautinis fotomeno festivalis „Kaunas Photo“. Pagrindinės jo parodos tema „Ačiū už sveikinimus“ atspindi šventes ir jų tradicijas.  Festivalio įkūrėjas ir meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas sakė, kad festivalio 10-ojo gimtadienio proga pasirinktas šventinis motyvas. „Parodose rodomos fotografijos kalbės apie vaikystės, jaunystės, studentavimo, kvailystės, idealų paieškos, brandos, senatvės, amžinybės ir kitus šventinius kontekstus. Šiandieninė švenčių fotografija įdomi tuo, kad joje galima įžvelgti ir optimizmo gaidų, ir sunkmečio atspindžių“, - sakė M. Kavaliauskas.

Kaune, M. Žilinsko dailės galerijoje, atidaryta festivalio „Kaunas Photo 2013“ paroda „Ačiū už sveikinimus“.<br>M. Patašius
Kaune, M. Žilinsko dailės galerijoje, atidaryta festivalio „Kaunas Photo 2013“ paroda „Ačiū už sveikinimus“.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 11, 2013, 8:49 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:44 AM

Parodoje eksponuojamos argentiniečio Estebano Pastorino švenčių Kuboje, Ekvadore, Ispanijoje panoramos. Amerikietė Susan A. Barnet fiksavo sutiktų žmonių marškinėlius su švęsti raginančiais užrašais.

Vengras Szabolcs Barakonyi siūlo žiūrovams pažvelgti į vaikų nuo gimimo iki 3 metų šventes ir gimtadienius. Lietuvis Jonas Petronis primena studentų vakarėlių svaigulį ir galvos skausmus, užfiksuotus sena nespalvota juosta.

Įdomu pažvelgti ir į šveicarų fotografo Martino Guggisbergo seriją „Miss Neįmanoma“. Tai pasakojimas apie „misių“ - merginų pastangas pasiekti grožio olimpą.

Daugiatautes vestuves fotografavusi serbė Katarina Radovic visai nekomerciškai žvelgia į vestuves Europoje.

Paradoksais ir humoru džiugina belgo Nicko Hanneso darbas „Tradicijos Flamandijoje“. Greta - puikus palyginimas su Baltarusijos nepriklausomybės dienos švente, kurią Vladimiras Parfianokas fotografavo iš televizijos ekrano.

„Šokančios arbatėlės“ - pagyvenusių žmonių šokiai šiaurės Prancūzijoje - lyrine gaida skamba Fredo Bouchero darbuose. Bulgarė Eugenia Maximova keliavo po Ukrainą, Moldovą, Rusiją fiksuodama šventinius motyvus antkapiuose. Ji tarsi teigia: pasibaigus gyvenimui, šventė tik prasideda.

Parodoje eksponuojami šventinės tematikos darbai iš „Kaunas Photo“ kolekcijos, rodyti ankstesniuose festivaliuose.

Balandžio 12 dieną festivalio renginiai tęsis Kauno fotografijos galerijoje ir galerijoje „Meno parkas“.

Parodos, projekcijų vakarai, susitikimai su autoriais ir kiti festivalio renginiais vyks iki pat rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.