Muzikos legendai B. McFerrinui prastos akustikos salės neįpirši

Birželio mėnesį Lietuvos ir kaimyninių šalių melomanai galės išvysti ir išgirsti neprilygstamąjį Bobby McFerriną su grupe. Jo pasirodymui pasirinkta didžiausia Vilniuje „Siemens“ arena. Tačiau koncerto rengėjams teks daug padirbėti, kad įvykdytų legendinio muzikanto reikalavimus ir klausytojai galėtų mėgautis muzika.

B. McFerrinas vadinamas žmogumi-orkestru.<br>"Vilniaus festivalių" archyvas
B. McFerrinas vadinamas žmogumi-orkestru.<br>"Vilniaus festivalių" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:48 AM

B. McFerrino atstovai ypač priekabūs dėl koncertinės erdvės akustikos ir jaukumo. Pasak „Siemens“ arenos generalinio direktoriaus pavaduotojo Juro Vėželio, B. McFerrino koncertui arena bus transformuota taip, kad būtų panaši į didžiulę teatro salę. Bus panaudota daugiau kaip 1000 kv. m. specialios akustinės medžiagos scenos šonams ir viršutinėms tribūnoms uždengti.

Arenos salės grindys bus išklotos specialiu kilimu, kuris suteiks koncertinei erdvei visiškai kitokias akustines savybes. Įgarsinimo sistemą rengiamasi išdėstyti taip, kad garsas iki klausytojų tiek parteryje, tiek tribūnose sklistų ne daugiau kaip 15 metrų atstumu, todėl nė vienas klausytojas nepatirs jokių garso duobių ar atspindžių – būtent to ypač reikalauja atlikėjo atstovai.Šios B. McFerrino sąlygos yra tik dėl to, kad jis siekia kuo didesnio patogumo ir malonumo savo klausytojams.

Palyginti su kitų pasaulinio garso žvaigždžių sąlygomis, asmeniniai B. McFerrino patogumo reikalavimai nėra išskirtiniai ar neįgyvendinami. Vienas kiek mažiau įprastas atlikėjo pageidavimas – viešbučio kambaryje išmontuoti televizorių. Kaip teigia pats B. McFerrinas, po pasirodymo jis mėgsta pagulėti vonioje, o vėliau susisupęs į minkštą chalatą ilgai vakaroti su knyga ir vyno taure.

B.  Mc Ferrinas į Lietuvą atvyksta ne vienas, o su puikių muzikantų grupe: Gilu Goldsteinu (fortepijonas, el. klavišiniai, akordeonas, aranžuotės), Davidu Mansfieldu (gitara, mandolina, smuikas), Armandu Hirschu (akustinė ir elektrinė gitaros), Jeffu Carney (bosas), Louisu Cato (mušamieji, bosinė ukulele ir kt.).

B. McFerrino ir jo grupės koncertas „Siemens“ arenoje įvyks birželio 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.