Vietoj nugriauto pastato Juodkrantėje - skulptūra absurdui

Šią savaitę pradedamas socialinis–kūrybinis projektas „Absurdui valio!“. Jis kviečia Lietuvos menininkus sukurti meninę instaliaciją, skirtą Lietuvos biurokratijos spragoms. Kūrybinį konkursą paskatino šiuo metu griaunamo vieno Juodkrantės žuvies restoranų istorija. Projekto organizatorių bei menininkų teigimu, griaunamų statinių erdvės Neringoje turi būti išnaudotos, kad būtų atkreiptas visuomenės bei valdininkų dėmesys į valstybės administracinio aparato neveiksnumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:28 PM

„Menininkų pasiūlymo organizuoti kūrybinį konkursą sulaukėme vos tik pradėję vykdyti teismo nutartį. Pritariu šiai idėjai, kadangi ji padės atskleisti problemos mastą. Neįtikėtina, kad neringiškių statiniai, iškilę, gavus visus būtinus statybos darbų leidimus ir juos suderinus su miesto ir kitomis valdžios institucijomis, po kelerių metų, teismo nutarimu, pripažinti nelegaliais ir privalo būti nugriauti“, – teigia griaunamą statinį valdančios bendrovės „Verslo investicijų projektų centras“ vadovas Darijus Vilčinskas.

Naujas meno projektas neriboja dalyvių kūrybinės laisvės – pretenduoti į geriausios meninės instaliacijos autorius gali kiekvienas menininkas, užpildęs dalyvio registracijos formą svetainėje www.absurduivalio.lt bei pateikęs savo originalaus kūrinio projektą, skirtą įamžinti biurokratijos absurdą.

Menininkai savo darbus konkursui galės teikti vieną mėnesį. Jo nugalėtojui atiteks 1 tūkst. Lt vertės piniginė premija. Projekto organizatoriai taip pat įsipareigoja apmokėti konkursui pateikto projekto kūrimo kaštus, jei jie neviršys 3,5 tūkst. Lt.

Planuojama, jog galimybę įvertinti konkursantų darbus turės ir politikai, dėl kurių neatsakingų veiksmų Neringoje savo nekilnojamąjį turtą privalo griauti ne vienas savininkas. Pasak konkurso rengėjų, valdininkams, susijusiems su griovimo darbais bei „nelegalių“ statybų istorija, bus išsiųsti atskiri kvietimai prisidėti prie projekto vertinimo komisijos, kadangi jie yra kompetentingi įvertinti savo darbą bei menininkų kūrybą, kuri jį atspindi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.