Jaunas būgnininkas prašo geradarių paramos studijoms už Atlanto

Ne taip dažnai Lietuvos talentams pasitaiko proga studijuoti prestižinėse užsienio mokyklose. Kai tokia atsiranda - reikia ja naudotis ilgai negalvojus.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

May 22, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:07 AM

18-metis vilnietis Tadas Vinokuras tai ir daro. Dar nespėjęs baigti vidurinės mokyklos, jis jau įstojo į pasaulinio garso Berklee muzikos koledžą JAV. Koledžas skyrė jam 18 tūkst. dolerių stipendiją – pusę studijoms reikalingos sumos.

Kad gautų studento vizą, T. Vinokuras per savaitę turi įrodyti, jog sukrapštys 50 tūkst. litų. Būgnininkas skelbia rėmėjų paiešką.

Vaikinas būgnais pradėjo groti būdamas 13-os. Nors tėvai sakė, kad būgnai – ne instrumentas, jis nepasidavė. Šiuo metu vaikinas mokosi Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Nors ir įstojo į koledžą, jo dar laukia brandos egzaminai, kuriuos Tadas nori išlaikyti kuo geriau.

Jis bus pats jauniausias studentas iš Lietuvos. Be jo Berklee koledže mokosi dar trys lietuviai, vienas tautietis jau baigė šią mokyklą. Viena besimokančių – Simona Jakubėnaitė, kuri išgarsėjo su Linu Adomaičiu sudalyvavusi „Eurovizijoje“.

Po atrankos Stokholme Tadas pateko į pačią stipriausią būgnų klasę per visą Berklee istoriją. „Konkurse apie 30 minučių grojau džiazą. Dar 15 minučių su manimi kalbėjosi koledžo dėstytojai. Prieš atranką labai bijojau, bet per interviu su manimi taip maloniai bendravo, kad iškart atsipalaidavau“, - prisiminė abiturientas.

Tadas, būdamas 14-os, jau užėmė antrą vietą roko grupių konkurse Alytuje. Jis ir dar trys jo draugai buvo subūrę roko grupę „The Rubber Bullets“ (angl. - guminės kulkos). Prieš pusantrų metų grupei iširus, vilnietis vis dažniau groja džiazą, akompanuoja žinomiems Lietuvos muzikantams.

„Man patinka džiazas, mielai klausau ir roko, ir J. Bieberio. Tik popso neklausau. Visa muzika turi teisę egzistuoti“, - sakė būgnininkas. Jam itin patinka Lady Gagos būgnininkas George'as McCurdy, žinomas slapyvardžiu Spanky. Ir pats Tadas mielai akompanuotų garsiajai atlikėjai.

Vaikinas labai nori išvykti studijuoti į JAV. Jį labiausiai traukia žmonės, dirbantys ir studijuojantys Berklee koledže, iš kurių būtų galima semtis įkvėpimo ir idėjų.

Baigęs studijas JAV, Tadas žada grįžti į Lietuvą. „Nenoriu gyventi niekur kitur. Myliu Lietuvą“, - sakė jaunuolis. Sugrįžęs po studijų, jis norėtų įkurti savo muzikos mokyklą.

Norinčius ir galinčius padėti būgnininkui, kviečiame rašyti jam el. paštu tadas.vinokur@gmail.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.