Spektaklyje – gyvenimas, vardu Edith Piaf

Kultūros naktinėtojai turės galimybę pasinerti į legenda tapusios prancūzų dainininkės Edith Piaf gyvenimą. Liepos 5-osios vakarą, skambant gyvai muzikai ir aktorei Rasai Rapalytei meistriškai atliekant milijonus sužavėjusias dainas, publika Lietuvos rusų dramos teatro scenoje išvys neįprastą pasakojimą. Jo centre – Edith Piaf gyvenimą it rūbą besimatuojanti spektaklio herojė, kuriai prancūzų legenda tampa tarsi užuovėja nuo atšiauraus likimo. Moteris garsiosios dainininkės istoriją pirmuoju asmeniu pasakoja savo psichiatrui, kuriuo čia nejučia tampa ir patys žiūrovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2013, 12:50 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:45 PM

Spektaklio „Žvirblio lizdas“ heroję įkūnijanti aktorė R. Rapalytė teigia, jog atsiplėšti nuo Edith Piaf nelengva ir jai pačiai. „Į jos gyvenimo atmosferą įsilieji taip, kad nebegali išeit. Aš dar daug ką noriu apie ją pasakyti – tame mažyčiame kūne buvo tokia plati asmenybė! Kažkam jau esu sakiusi, kad daugiau Edith Piaf nebeįkūnysiu, bet, matyt, dar nebaigiau savo reikalų su ja. Beje, labai įdomu, kad šiame spektaklyje aš ir nevaidinu  Edith Piaf: mano herojė yra moteris, „įkritusi“ į Edith Piaf gyvenimą – visai kaip ir aš pati. Kiekgi kartų esu dainavusi tas dainas – atrodytų, jau turėtų būti nebeįmanoma, bet ne, įeini į sceną, imi dainuoti ir jautiesi lyg pirmą kartą tai darytum“, – sakė aktorė.

Spektaklį režisuojantis ir jame daktarą vaidinantis Lietuvos rusų dramos teatro aktorius Vladimiras Serovas pabrėžė, kad šįkart Edith Piaf scenoje virs tikėjimo ir vilties simboliu.

„Personažams ši asmenybė yra kaip tam tikra bendravimo forma. Tai – dviejų labai skirtingai pasaulį matančių žmonių susitikimas, tačiau jiems suprasti vienam kitą padeda Edith Piaf, jos dėka jie atranda bendrą kalbą. Autoriaus sugalvoti personažai daktaras ir pacientė – Jis ir Ji – neatsitiktinai tokie: tai – jūs, aš, jie, kitaip tariant, mes. Bet kuris iš mūsų. Deja, mūsų gyvenimo realijos tokios, kad visur klesti supratimo stoka – netgi šeimoje – svetimumas, idealų, tikėjimo stygius. O šioje pjesėje – mėginimas vienam kitą išgirsti, kelio į tarpusavio supratimą paieškos, bandymas suvokti, patikėti ir padėti“, – kalbėjo V. Serovas.

Spektaklis kuriamas pagal Izraelyje gyvenančio rusų kilmės autoriaus Leono Agulianskio pjesę „Žvirblio lizdas“. Įdomu, kad ir pats kūrinio sumanytojas gyvena dvilypį gyvenimą. Daugiau nei trisdešimties metų profesionalaus mediko stažą turintis ir privačioje klinikoje besidarbuojantis L. Agulianskis laisvalaikiu intensyviai kuria grožinę literatūrą, dalyvauja Izraelio bei Rusijos rašytojų sąjungų veikloje, yra pelnęs Antono Čechovo premiją už apsakymų ir apysakų rinkinius. Trys jo parašytos pjesės pasiekė sceną Izraelio bei Baltarusijos teatruose, autoriaus kūriniai išversti į hebrajų, anglų, prancūzų kalbas.

Liepos 5–ąją Lietuvos rusų dramos teatre rodysimame spektaklyje „Žvirblio lizdas“ skambės gyva muzika (fortepijonas, akordeonas, smuikas) bei originalo kalba atliekamos Edith Piaf dainos. Spektaklis bus rodomas rusų kalba. Pradžia – 18 val. 30 min., įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.