J. Vosyliaus tapyba - su filosofine skraiste

Kiekviena klaipėdiečio dailininko Juozo Vosyliaus paroda - ir

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 5, 2013, 7:54 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:39 PM

Gimęs Marijampolės rajone J. Vosylius jau 40 metų gyvena ir kuria Klaipėdoje, dėsto Klaipėdos universiteto menų fakultete.

J. Vosylius - tapytojas monumentalistas. Baigęs freskos ir mozaikos specialybę tuometiniame Lietuvos dailės institute, savo kūryboje jis puikiai suderino monumentalumą ir dvasingumą, sakralumą, amžinųjų žmogaus būties vertybių paieškas.

Jis sukūrė per 20 freskų visuomeniniams pastatams, maldos namams Klaipėdoje, Palangoje, Šventojoje, Plateliuose, Vėžaičiuose, Rietave ir kitur. Deja, kai kurias freskas nuniokojo laikas ir atmestinas pastatų šeimininkų požiūris.

Pastaruoju metu J. Vosylius labiau žinomas kaip tapytojas. „Rūtų“ galerijoje eksponuojamos kelios dešimtys tapybos darbų. Vieni jų - iš studijos, dar neseniai sukurti, kiti - iš kolekcijų.

Ką betapytų menininkas - gintaro rinkėjus, senuosius krikštus, gamtos vaizdus ar žmones - kiekviename darbe jauti jo filosofines įžvalgas. Jo įsitikinimu, baugu, kai kūrinijoje lieka tik faktų konstatavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.