Kultūros ministras susitikime su bibliotekininkais aptars bibliotekų ateitį

Kultūros ministras Šarūnas Birutis

Anksčiau šį mėnesį kultūros ministras yra sakęs, kad geriau yra turėti mažiau, bet didelių, naujausiomis knygomis aprūpintų bibliotekų.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Anksčiau šį mėnesį kultūros ministras yra sakęs, kad geriau yra turėti mažiau, bet didelių, naujausiomis knygomis aprūpintų bibliotekų.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-07-25 13:20, atnaujinta 2018-03-02 15:09

„Pasigirdo daug visokių gandų, kad ministras nori uždarinėti bibliotekas, todėl ministras nori apie tai su bibliotekininkais pasikalbėti - kad būtų iš pirmų lūpų, o ne kažkieno interpretacijos“, - trečiadienį sakė kultūros ministro patarėja Dalia Vencevičienė.

Anksčiau šį mėnesį kultūros ministras yra sakęs, kad geriau yra turėti mažiau, bet didelių, naujausiomis knygomis aprūpintų bibliotekų.

„Optimizavimas su mokyklų bibliotekomis, ypač regionuose, kur veikia viešoji biblioteka, mokyklos biblioteka. Manau, kad tai per didelė prabanga. Manau, kad taupydami lėšas, fondus, turime padaryti vieną bendruomenės biblioteką, kur mokinukas ateitų į savo salytę, ir močiutė, ir t.t. Aš matau tokį kelią“, - LRT laidoje „Aktualijų studija“ kalbėjo Š. Birutis.

Elektrėnų bibliotekoje vyksiančiame susitikime planuojama sulaukti kelių dešimčių bibliotekininkų: nacionalinių ir viešųjų bibliotekų, taip pat - bibliotekų asociacijos atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.