R. Tumino laboratorijos rezultatas – naujas spektaklis

Druskininkuose vykstančio Pirmojo tarptautinio teatrų festivalio „Vasara 2013“ prezidentas Rimas Tuminas, vadovavęs ir meistriškumo kursams, nusprendė kartu su jų dalyviais statyti naują spektaklį, kurio premjera įvyks po metų – antrojo festivalio metu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-30 10:00, atnaujinta 2018-03-02 12:44

„Visą savaitę prasmingai darbavomės ir norime, kad naujasis spektaklis taptų mūsų kūrybine ataskaita ne tik už Druskininkuose praleistą laiką, bet ir už visus trejus metus, kuriuos esame kartu“, – sakė R. Tuminas.

Rusijos teatro sąjungos kvietimu jis nuo 2010 metų po tris kartus per metus organizuoja kūrybines stovyklas penkiolikai režisierių iš įvairių Rusijos miestų. Šių metų vasaros kūrybinę laboratoriją nuspręsta surengti Druskininkuose teatrų festivalio metu.

„Visą laiką mūsų svarstymai, dialogai ir ginčai buvo daugiau ar mažiau teoriniai. Druskininkuose pribrendo poreikis kažką konkretaus sukurti scenoje – tai ir bus mūsų teorinių diskusijų rezultatas. Gali būti, kad prisidėjo ir ypatinga šio miesto atmosfera – ji tikrai nepaprastai kūrybiška“, – kalbėjo R. Tuminas.

Spektaklis bus kuriamas pagal Aleksandro Puškino humoristinę poemą „Grafas Nulinas“, kuri buvo įvairiausiais aspektais išnagrinėta Druskininkuose. Vaidins patys rusų režisieriai, kurių kiekvienas turi aktoriaus išsilavinimą.

Druskininkų kūrybinėje laboratorijoje paskaitas jiems skaitė ir lietuvių aktoriai Regimantas Adomaitis bei Vladas Bagdonas, aktorius iš Rusijos Vsevolodas Šilovskis, žinomas Rusijos teatrologas Aleksejus Bartaševičius, einantis ir festivalio „Vasara 2013“ žiuri pirmininko pareigas. Pirmasis tarptautinis teatrų festivalis „Vasara 2013“ Druskininkuose vyksta nuo liepos 14 dienos. Šiuo metu įpusėjo konkursinė festivalio programa „Klasika ir XXI amžius“, o rugpjūčio 11 dieną uždarymo ceremonijos metu laureatams bus išdalinti apdovanojimai.

Festivalyje dalyvauja dvi dešimtys teatrų iš Lietuvos, Rusijos, Moldovos, Armėnijos ir Baltarusijos. Lietuvai konkursinėje programoje atstovauja Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Dostojevskis vaikams“ ir Lietuvos rusų dramos teatro spektaklis „Grenholmo metodas“ pagal katalonų dramaturgo Jordi Galcerano pjesę.

Tarptautinėje vertinimo komisijoje, be jau minėto A. Bartaševičiaus, dirba aktoriai Eglė Gabrėnaitė, Vladas Bagdonas ir Regimantas Adomaitis, Slovakijos mokslų akademijos prezidiumo narė Dagmar Podmakova ir teatro kritikė iš Baltarusijos Liudmila Gromyka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.