„Vieningo Kauno“ vizija – amfiteatras šalia pilies

Kauno pilis ir jos prieigos miesto gyventojams – labai svarbi kultūrinio gyvenimo vieta. Kiekvienais metais čia įvyksta ne vienas svarbus renginys. Siekdami dar didesnio šios erdvės patrauklumo, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovai siūlo miesto savivaldybei čia įrengti amfiteatrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-31 15:03, atnaujinta 2018-03-02 11:51

„Ir kauniečiai, ir miesto svečiai labai pamėgę greta Kauno pilies vykstančius koncertus. Tačiau statūs šlaitai yra nepatogūs sėdėti. Mes siūlome įrengti medinių konstrukcijų amfiteatrą. Jis ne tik suteiktų patogumą žiūrovams, bet ir paskatintų festivalių organizatorius šioje unikalioje miesto vietoje surengti dar daugiau renginių“,- teigė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Visuomeninės organizacijos užsakymu architektai jau paruošė būsimą pilies prieigų eskizą su mediniu amfiteatru. Pirminę vizualizaciją sukūrė architektus burianti asociacija „Architektūros parkas“. Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai šią idėją pateikia kauniečių svarstymui.

„Kai amfiteatras sulauks pozityvių kauniečių vertinimų, sieksime, kad idėjos įgyvendinimui miestas numatytų lėšas kitų metų biudžete. Renginių po atviru dangumi populiarėjimas, rodo, kad tokios unikalios miesto erdvės bus mėgiamos kauniečių ir miesto svečių, todėl jas reikia tinkamai prižiūrėti. Kaune yra tikrai ne viena graži vieta, kurią būtina pritaikyti miestiečių poreikiams. Juolab, kad tam reikia nedidelių miesto investicijų.“ - teigė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius Povilas Mačiulis.

Organizacija kviečia miestelėnus pasiūlyti ir kitas vietas, kurios padėtų kurti jaukesnį ir patogesnį miestą.

Kauno pilis – seniausia mūrinė pilis Lietuvoje. Pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėta 1361 m. Kauniečiams jau įprasta pilies prieigose sutikti Pažaislio muzikos festivalio spektaklius, Operetės Kauno pilyje koncertus, miesto šventes ir kitus renginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.