Lietuviškos dokumentikos ir animacijos sklaidai užsienyje - parama

Lietuvos kino centras skyrė valstybinį finansavimą dviem kino sklaidos projektams. 3100 litų suma paremtas dviejų lietuviškų dokumentiniai filmų dalyvavimas Baltijos šalių dokumentinių filmų forume Latvijoje. Lietuviškų animacinių filmų bei projektų pristatymui Kvandžu ACE mugėje Pietų Korėjoje skirta 2400 litų parama.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-20 15:35, atnaujinta 2018-03-01 20:35

Baltijos šalių dokumentinių filmų forume, vyksiančiame rugsėjo 4-8 d. Rygoje (Latvija), bus pristatyti du lietuviški dokumentiniai filmai: režisieriaus Kęstučio Gudavičiaus projektas „Alkofutbolas“ ir dviejų režisierių – Virginjos Vareikytės bei Maximilieno Dejoie – bendras projektas „Penki”.

Baltijos šalių forumas – svarbiausias regioninis dokumentinių projektų sklaidos ir finansavimo renginys. Kiekvienais metais forumą rengiantis Latvijos kino centras kartu su Europos dokumentikos tinklu atrenka 15 dokumentinių projektų, kurių atstovai turi galimybę tobulinti projekto pristatymą, konsultuotis su patyrusiais ekspertais ir pristatyti projektus potencialiems partneriams bei finansuotojams.

K.Gudavičiaus filmas „Alkofutbolas“ pasakoja apie kasmet rengiamą pasaulio benamių futbolo čempionatą, kuriame dalyvauja ir Lietuvos rinktinė. Jos nariai – žmonės, kovojantys su priklausomybe alkoholiui ir narkotikams. Filmą kuria „Ketvirta versija“.

V.Vareikytės ir M.Dejoie filmas „Penki“ atskleidžia penkias asmenines istorijas žmonių, kurie paskutinį Sovietų Sąjungos dešimtmetį  ne vieną mėnesį, o kartais ir ištisus metus praleido KGB kalėjimo kamerose. Filmą kuria „Just a moment“ ir Italijos studija „Indastria Film“.

Pietų Korėjoje spalį vyksiančioje mugėje bus pristatomi viešosios įstaigos „Joni Art“ sukurti animaciniai filmai ir projektai: „Kaltė“ (rež. R.Tomingas), „320“ (rež. V.Važnickaitė), „Brolis Bebe“ ir „Mano brolis pingvinas“ (rež. R.Jonikaitė), „Berniukas, kuris niekada nesikirpo plaukų“ (rež. T.Tamošaitis).

Kvandžu ACE mugė skirta animacijos ir audiovizualinės produkcijos kūrėjams, kurie pristato savo darbus potencialiems pirkėjams (TV transliuotojams, internetinių žaidimų kompanijoms) ir investuotojams. Dalyvavimas šioje mugėje – tai galimybė pristatyti savo ir Lietuvos animatorių darbus už Europos ribų, populiarinti lietuvišką animaciją pasaulio rinkoje, ieškoti partnerių bendrai gamybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.