Devintasis Druskininkų teatro ir muzikos festivalis subalansuotas lietuvių žiūrovams

Devintus metus rengiamas Druskininkų teatro ir muzikos festivalis šiemet keičia ne tik sezoną, bet ir stilių. Peržengdamas vasaros slenkstį, festivalis tikisi sulaukti didesnio vietos gyventojų bei moksleivių dėmesio. Spektakliai kvies atrasti naujai įrengtas Jaunimo užimtumo centro erdves, muzika tradiciškai sklis iš „Druskininkų kolonados“. Festivalis vyks iki rugsėjo 21 dienos.

Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Lunačiarskio lunaparkas“.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Lunačiarskio lunaparkas“.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-23 20:04, atnaujinta 2018-03-01 18:51

Rugpjūčio 24 d. prisistatys režisūros mokslus Maskvoje baigusio Vido Bareikio kompanija „No Theatre“, pernai pelniusi „Auksinį scenos kryžių“ už metų teatro reiškinį. Gedulingai-šventiškas jų „No concert“ – tai rytietiškos atmosferos persmelktas teatralizuotas koncertas, kuriame pamatysime pripažinimą jau spėjusius pelnyti aktorius Marių Repšį, Ainį Storpirštį, Elzę Gudavičiūtę ir kitus.

Dar viena staigmena – Kijevo akademinio dramos ir komedijos teatro muzikinis spektaklis „Voicekas. Kūno karnavalas“ pagal Georgo Büchnerio pjesę. Ukrainos nacionalines premijos laureato Dmitrijaus Bogomazovo spektaklis – tai meistriškas ir prieštaringas kūrinys, muzikinė plastinė drama, kurioje judesiai ir emocijos reiškia daugiau nei žodžiai.

Teatro programoje taip pat bus parodytas Klaipėdos dramos teatro aktorės Jolantos Puodėnaitės talentu žaižaruojantis, graudžiai juokingas monospektaklis  „Aš laukiu tavęs, mielasis“ apie gyvenimą, kuriame moteris, nepaisant visko, privalo būti laiminga, graži ir stipri.

Klaipėdiečiai pristatys ir garsios šiuolaikinės rusų dramaturgės Ksenijos Dragunskajos aplankytą bei teigiamai įvertintą premjerą „Lunačiarskio lunaparkas“ apie dirbtinį sostinės spindesį, provincijos stingulį ir iš savojo laiko iškritusius žmones, svajojančius apie jų gyvenimą pakeisiantį stebuklą.

 Alytaus teatro aktoriai vaikams seks pamokomą pasaką apie medinuko Pinokio nuotykius, o judesio studija „Kinesfera“ iš Vilniaus stebins jaunimą netikėtumų ir iliuzijų kupinu šiuolaikinio šokio bei cirko spektakliu „Sonia“.

Marius Jampolskis pakvies į monospektaklį, skirtą Vytautui Šapranauskui atminti, o festivalį vainikuos jungtinių Keistuolių teatro aktorių pajėgomis režisuota agitacinė injekcija pagal Michailo Zoščenkos feljetonus ir humoreskas „Gerbiami piliečiai“, skatinančia gerbti vieniems kitus.

Muzikiniuose festivalio vakaruose klausytojai keliaus po pasaulį – aktorė ir dainininkė Brigita Bublytė atskleis sutartinių ir flamenko žanrų žavesį, Buenos Airių gatvėmis, kuriose atsirado tango muzika, pasivaikščioti kvies Eduardo Gimenezas su grupe, Evelina Sašenko su akordeonininkų trio nukels į Paryžiaus Monmartro gatveles. Festivalyje taip pat bus pristatytos naujos muzikinės Nedos, Rositos Čivilytės ir Leonido Šinkarenkos programos.

Festivalio rengėjai siekia prisijaukinti naują kultūrinę kurorto erdvę – Jaunimo užimtumo centrą – su techniškai įrengta sale bei lauko amfiteatru, o ateityje ieškoti naujų Druskininkų teatro ir muzikos festivalio krypčių bei formų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.