Švedai nustebo, kad Lietuvoje jų verslas žinomas labiau nei kultūra

Švedijoje apsilankęs Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis sako iš šios šalies kolegų išgirdęs nuostabą dėl to, kad Lietuvoje daugiau žinoma apie Švedijos verslą nei apie kultūrą.  Praėjusią savaitę su Švedijos kultūros ministre Lena Adelsohn Liljeroth susitikęs Š.Birutis sutarė, kad šios Skandinavijos šalies kultūrą Lietuvoje reikėtų pristatyti gerokai plačiau.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2013, 2:54 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:56 PM

„Švedijos kultūros ministrei pabrėžiau, kad Švedijos verslas yra didžiausias investuotojas į Lietuvą, tačiau  Lietuvoje uždirbamas pelnas kol kas visiškai neadekvatus kultūriniam bendradarbiavimui. Lietuvos žmonės apie Švedijos kultūrą žino labai mažai - jie žino tik parduotuves, naujus prekių ženklus, tai, kad bankai švediški. Kalbėjomės, kad kultūrine prasme Švedijos Lietuvoje turėtų būti daugiau. Tada bus daugiau ir Lietuvos Švedijoje“, - BNS sakė ministras.

Š.Birutis tai aptarė ir su Švedijos instituto generaline direktore Annika Rembe. Ministras sako sulaukęs nuostabos dėl to, kiek mažai Švedijos kultūros pristatoma Lietuvoje.

„Jie truputį nustebo dėl to, kad tiek daug verslo ir tiek mažai kultūros, bet po to patys pasitikrino - iš tikrųjų. Visi nori, kad ne tik apie Švedijos verslą, jų darbdavius arba įmonių filialus būtų kalbama, bet kad žmonės čia visai kitaip priimtų šalį - per kultūrą, per tradiciją, per bendrą istoriją“, - kalbėjo ministras.

Konkrečių projektų Švedijos kultūrai skleisti Š.Birutis neįvardijo: „Matyt, bus procesas, nes tai buvo pirmas toks susitikimas, ir mes kol kas tik susidėliojome gaires.“

Su Švedijos ministre jis taip pat aptarė kultūros vaidmenį politikoje, Baltijos jūros regiono įvaizdžio kūrimą.

Švedijoje su darbo vizitu viešėjęs Š.Birutis, be kita ko, sakė kalbą per Baltijos jūros festivalio atidarymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.