Festivalio „nowJapan“ rengėjai ragina: „Atrask Japoniją!“

Rugsėjo 10-15 dienomis Vilniuje penktą kartą rengiamas tradicinės ir šiuolaikinės japonų kultūros festivalis „nowJapan“. Jo rengėjai kviečia atrasti klasikinę ir eksperimentinę Japonijos muziką, dalyvauti parodose, paskaitose, netradiciniame „Pecha Kucha“ renginyje, kūrybinėse dirbtuvėse.

Per festivalį „nowJapan“ bus surengtas ir persirengėlių konkursas.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Per festivalį „nowJapan“ bus surengtas ir persirengėlių konkursas.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:47 AM

Festivalio atidarymo koncerte antradienį Šv.Kotrynos bažnyčioje bus galima klausytis džiazo, atliekamo japonų pianisto Yuki Deai, ir jaunojo japonų dainininko Hideki Sakomizu akustine gitara akompanuojamų melodijų.

Rugsėjo 12-ąją menų fabrike „Loftas“ skambės eksperimentinė japonų atlikėjų muzika ir vyks „Pecha Kucha“ (trumpas pasiplepėjimas) renginys. Tai yra tam tikras pristatymas, kai kiekvieno pranešėjo pasisakymas turi suspėti su 20 ekrane rodomų skaidrių ir trukti ne daugiau kaip 20 sekundžių vienai skaidrei pristatyti. Apie Tekančios saulės šalį pasakos menininkai, keliautojai, verslininkai.

Rugsėjo 14-ąją „nowJapan“ organizatoriai kviečia į „Shimasho“ („Veikime!“) dieną. Jos metu vyks daugybė pasirodymų, parodų, svečių iš Japonijos paskaitos, kūrybinės dirbtuvės.

Vakare Kongresų rūmuose  koncertuos japonų grupė „Hide-Hide“ koncertas. Japoniška bambukine fleita ir japoniška tristyge bandža du jauni, tačiau pasaulyje jau žinomi muzikantai atliks ne tik tradicinę japonų muziką, bet ir interpretuos klasikos ir šiuolaikinės muzikos kūrinius.

Rugsėjo 15-oji - paskutinė festivalio diena, pavadinta „Mimasho“ („Matykime!“). Tą dieną vyks persirengėlių konkursas „Cosplay“. Jame varžosi ir išradingus kostiumus demonstruoja dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio svečiai. Spalvingais kostiumais apsirengusieji stengiasi kuo tiksliau įkūnyti pasirinktą kompiuterinių žaidimų, japoniškos animacijos ar japoniškų komiksų personažą. Konkurso nugalėtojai laimi galimybę dalyvauti didžiuosiuose tarptautiniuose „Cosplay“ renginiuose.

Vietoje fejerverkų festivalis „nowJapan“ Vilniaus senamiestį nuspalvins įspūdinga „Cosplay“ persirengėlių kolona, kurioje kasmet dalyvauja daugiau nei 300 kostiumuotų personažų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.