Lietuvos muzikų koncerto klausysis ir karalius

Prestižiniame Briuselio vizualiųjų menų centre BOZAR ketvirtadienį skambės lietuvių atliekama vokalinė ir simfoninė muzika. Koncertuos pasaulinio garso operos solistė Violeta Urmana ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas maestro Modesto Pitrėno.  Tai - svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai kultūros programos Belgijoje renginys.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2013, 2:21 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:54 AM

Į populiaraus Briuselyje Klaros klasikinės muzikos festivalio programą įtraukto koncerto klausysis prezidentė Dalia Grybauskaitė, Belgijos Karalius Philippe'as, kultūros ministras Šarūnas Birutis, Europos Parlamento ir Europos Komisijos nariai, Lietuvos ir ES institucijų vadovai, Belgijos vyriausybės atstovai, diplomatai, muzikos festivalio lankytojai.

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras yra pirmasis Lietuvos orkestras, grosiantis BOZAR salėje.

V.Urmanos ir orkestro koncerto programą buvo galima išgirsti ir Vilniuje. Vasaros pradžioje Nacionaliniame operos ir baleto teatre ja prasidėjo 17-asis Vilniaus festivalis.

„Parengėme labai sudėtingą, gražią, rafinuotą programą. Koncertas Briuselyje, neabejoju, bus dar įspūdingesnis negu Vilniuje, nes orkestras visą vasarą repetavo, gludino ir gilino kūrinius“, - sakė dirigentas M.Pitrėnas.

Pirmojoje koncerto dalyje skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninė poema „Miške“ ir Richardo Wagnerio vokalinis ciklas moteriškam balsui „Penkios Matildos Wesendonck dainos“. Po pertraukos - Zyglindos arija iš R.Wagnerio operos „Valkirija“, Richardo Strausso simfoninė poema „Mirtis ir pragiedrėjimas“, o pabaigoje - R.Wagnerio preliudas ir Izoldos mirties scena iš operos „Tristanas ir Izolda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance