A.Žagrakalytės poezija keliauja po Briuselį

Švenčiant Europos kalbų dieną rugsėjo 26-ąją Briuselyje prasidėjo trečiasis tarptautinis poezijos festivalis „Transpoesie“. Jame dalyvauja 25 Europos šalių poetai, tarp jų - ir lietuvė Agnė Žagrakalytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 PM

Festivalis netradicinis tuo, kad poetų kūryba netikėtai įsilieja į kasdieninį Briuselio miestiečių gyvenimą. Poezijos eilės originalo, prancūzų ir olandų kalbomis išklijuotos miesto viešajame transporte – metro, autobusuose ir tramvajuose. Specialių stendų su poezijos tekstais ekspozicija įrengta judriame senamiesčio prekybos centre „Galerie Anspach“ ir veiks visą mėnesį iki spalio 26-osios.

Populiariuose literatūros namuose „Passa Porta“ vyko festivalio dalyvių, 8 poetų, kūrybos vakaras, į kurį susirinko daugiau nei 100 poezijos mėgėjų. Čia skambėjo dešimt kalbų. Estijos, Prancūzijos, Farno salų, Slovėnijos, Olandijos, Danijos, Bulgarijos poetai diskutavo apie poezijos paskirtį šiandieniniame pasaulyje, kalbėjo apie asmeninį santykį su poetine kūryba ir savo gimtąja kalba skaitė eilėraščius. Jų vertimus į anglų, prancūzų ir olandų kalbas galima buvo sekti didžiuliame ekrane.

A.Žagrakalytė sukūrė intrigą – nesileidusi į pašnekesį su vakaro vedėju apie savo kūrybą, ji lietuviškai perskaitė tris eilėraščius, kurie buvo palydėti nuostabos šūksniu ir garsiais plojimais. 

Festivalį „Transpoesie“ rengia Europos Sąjungos šalių kultūros institutų asociacija EUNIC, remia viešojo transporto kompanijos STIB/MIVVB, Nacionalinė loterija ir Briuselio savivaldybė.

A.Žagrakalytės poezijos skaitymai – vienas iš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai kultūros programos renginių. Anksčiau šiame festivalyje buvo pristatyta lietuvių poetų Marcelijaus Martinaičio ir Antano A.Jonyno poezija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.