Festivalio „Tai – aš“ kūrybinės dirbtuvės – treniruotės talentui

Svajojate muzikuoti, bet trūksta žinių ir pasitikėjimo? Spalio 14-18 dienomis Vilniaus mokytojų namuose bus rengiamos tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus galima išlaisvinti savo kūrybinę energiją, patobulinti muzikinius gebėjimus, pasisemti kūrybinės patirties, atrasti bendraminčių ir susipažinti su dainuojamosios poezijos profesionalais.

Ankstesnių festivalių „Tai - aš“ akimirkos.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Ankstesnių festivalių „Tai - aš“ akimirkos.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 9:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:39 AM

Kūrybinių dirbtuvių tikslas – parengti bendrą kūrinį ir atlikti jį festivalio „Naktinėjimų“ koncerte Vilniuje, Mokytojų namų svetainėje. Dirbtuvių darbo vaisius ir pradės festivalio „Naktinėjimus“.

Pratybos truks penkias festivalio dienas. Kūrybinių dirbtuvių dalyviams tobulėti, atrasti bendrumą ir kartu pasiekti kuo didesnių tikslų padės iš Šiaurės Airijos atvykęs kompozitorius ir atlikėjas Denis McLaughlin, grojantis dvylikastyge gitara, mandolina, airiška mandola, , bandža, airišku būgnu, kauliukais ir gitara, turintis neišsemiamo kūrybinio potencialo ir pasiruošęs juo pasidalyti su kūrybininkais.

Jau ne pirmus metus tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai - aš“ viešintis D.McLaughlin – airių atlikėjas, užaugęs septynių vaikų šeimoje. Ankstyvoje vaikystėje jo vyresnėlis brolis Johnas į namus atsinešė gitarą, kuria netrukus pradėjo groti visi šeimos berniukai. Denis pradėjo muzikinę karjerą grodamas bosine gitara šokių grupėje. Bosine gitara jam teko groti įvairiose grupėse, kurių muzikiniai stiliai varijavo nuo sunkiojo metalo iki kantri ir popmuzikos.

Praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pradžioje Denis pradėjo solinę karjerą ir netrukus prie jo prisidėjo broliai Johnas ir Eamonas. Kartu jie sukūrė greitai išpopuliarėjusią grupę, kuri koncertavo Anglijoje, Danijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Kanadoje. Vėliau Denis persikėlė į Daniją ir ten pradėjo solinę karjerą atlikdamas airių liaudies dainas. Žmogus, kurį drąsiai galima vadinti vaikščiojančiu orkestru, kartą jau yra vadovavęs festivalio kūrybinėms dirbtuvėms, kurių rezultatu visi buvo sužavėti ir nustebinti.

Dalyvis, kurio amžius turi būti nuo 16 iki 30 metų (taisyklės sukurtos tam, kad būtų laužomos), turi užpildyti anketą, kurioje privalo nurodyti savo vardą, pavardę, amžių, gyvenamąją vietą, el. pašto adresą, telefono numerį ir pažymėti, kokiai kūrėjo kategorijai priklauso: tekstų kūrėjo, muzikos kūrėjo, vokalisto ar muzikanto. Prie pastarosios kategorijos reikia įrašyti ir instrumentus, kuriais groja.  Užpildytą dalyvio anketą iki spalio 10 d. reikia siųsti adresu registracija.tai.as@gmail.com. Vienkartinis dalyvavimo kūrybinėse dirbtuvėse mokestis – 50 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.