Atsinaujinusios D.Pulausko grupės laukia 100-oji kelionė

Praėjus trims mėnesiams nuo debiuto Otavos džiazo festivalyje klavišininko ir kompozitoriaus Dainiaus Pulausko grupė jau spėjo pagroti Rumunijoje ir dar kartą kirsti Atlantą.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Oct 5, 2013, 12:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:21 AM

Ansamblis antrą kartą koncertavo Kanadoje, šįsyk Lietuvos ambasados kvietimu šalies politikams, kultūros, mokslo ir žiniasklaidos atstovams Kanados civilizacijos muziejuje - sunku įsivaizduoti tinkamesnę erdvę pasaulio ritmais ir spalvomis pulsuojančiai D.Pulausko muzikai.

„Koncertas pavyko puikiai. Žiūrovai plojo mums stovėdami, reikalavo bisų“, - dalijosi įspūdžiais grupės lyderis. Dainius neslėpė, kad įvykių scenarijus galėjo pakrypti ir kitaip, mat grupė tik koncerto dieną atskrido į Otavą, praleidusi pusę paros Varšuvos oro uoste dėl lėktuvo gedimo.

Tačiau užgrūdinta sunkių išbandymų Azijos ir Afrikos festivaliuose D.Pulausko komanda sugebėjo ir šįkart parodyti publikai geriausias savo savybes, nors grupėje debiutavo naujas narys – saksofonininkas Liutauras Janušaitis, pakeitęs Rimantą Brazaitį.

Kolektyvą nudžiugino ne tik publikos reakcija, bet ir Kanados radijo dėmesys. Jo atstovai įsigijo visą D.Pulausko autorinių albumų kolekciją, žada transliuoti lietuvišką džiazą savo laidose.

1996-aisiais pradėjusi klajones po muzikos pasaulį ir geografines platumas D.Pulausko grupė šį mėnesį gros jau 100-ajame savo festivalyje – Bratislavos džiazo dienose, o lapkritį tęs pasirodymus aukščiausioje džiazo lygoje – debiutuos Londono džiazo festivalyje.

Tarp šių renginių D.Pulausko džiazo spalvos liesis Vilniaus „Siemens“ arenoje, kur skambės naujausia maestro siuita „Džiazas aplink pasaulį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.