„Coffee Inn“ kavinėse skambėjo bardų muzika

Vilniuje sekmadienio popietę skaidrino ne tik saulėtas oras, bet ir kava, pagardinta dainuojamąja poezija. Įvairiose miesto „Coffee Inn“ kavinėse skambėjo muzika ir žinomų poetų eilės. Ši akcija - puikus įrodymas, kad prie poezijos dera ne tik vyno taurė, bet ir kvapi kava. Ši popietė dar kartą priminė apie jau pirmadienį prasidedantį  festivalį  „Tai - aš“ - Vilniaus mokytojų namų balkone 10 val. bus iškilmingai iškelta festivalio vėliava.

Penkiose Vilniaus miesto „Coffee Inn“ kavinėse skambėjo bardų muzika.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Penkiose Vilniaus miesto „Coffee Inn“ kavinėse skambėjo bardų muzika.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-13 18:55, atnaujinta 2018-02-21 05:15

Pasigardžiuoti kava užsukę miestiečiai buvo maloniai nustebinti - įprastai jauki aplinka tapo dar mielesnė dėl skambančių gitaros, violenčelės akordų. Marcelijaus Martinaičio, Justino Marcinkevičiaus, Rimo Buroko, Henriko Radausko ir kitų tekstais dalijosi Gedas Lukšas, Vytenis Kazlas, Akvilė Vervečkaitė, Povilas Girdenis, Giedrius Arbačiauskas.

Vienas akcijos dalyvių P.Girdenis juokėsi, kad teko konkuruoti su kavos aparatų skleidžiamais garsais, o festivalio sumanytojas Juozas Žitkauskas džiaugėsi, jog tai vis dėlto nesutrukdė klausytojams mėgautis poezija, muzika ir kava.

Festivalis sulaukė vienuolikto rudens ir jau tapo įprasta, kad gražiausi festivalio „Tai - aš“ koncertai vyksta Šv.Kotrynos bažnyčioje: spalio 15 d., antradienį, 18 val. dainuojamosios poezijos gerbėjai kviečiami į koncertą, skirtą poetui M.Martinaičiui atminti. Spalio 17 d. 19 val. išskirtinis atlikėjo iš Lenkijos Michalo Lanuszkos koncertas, kuriame muzikantas pajėgas sujungs su Ainiu Storpirščiu ir jo nauja grupe „Vandenynas“.

Spalio 18 d. bus galima išgirsti Domantą Razauską, Andrių Zalieską-Zalą, Jokūbą Bareikį, grupę „Kamanių šilelis“, Vidą Bareikį bei muzikantus iš Latvijos, Švedijos, Airijos, Prancūzijos ir Ukrainos. Spalio 19 d. savo muzika dalysis Olegas Ditkovskis ir Neda Malunavičiūtė išskirtiniame koncerte su saksofonininku Vytautu Labučiu ir pianistu, kompozitoriumi Artūru Anusausku.

Per festivalį tiesiog negalima praleisti tradicinių naktinėjimų ir neįprasto Andriaus Kulikausko pasirodymo bardų diskotekoje „Šis tas netikėto“. A.Kulikauskui talkins D.Razauskas, V.Bareikis ir kiti atlikėjai. Taip pat kviečiama nepamiršti baigiamųjų koncertų sostinėje ir Kaune spalio 20 d., sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.