Festivalis „Tai – aš“ atidarytas: Mokytojų namų balkone jau plevėsuoja vėliava

Pirmadienio rytą Vilniaus mokytojų namai buvo papuošti gražia rudens tradicija tapusio tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ vėliava. Įvairios akcijos, kuriomis buvo kviečiama apsilankyti festivalio koncertuose, vyko ir praėjusią savaitę, tačiau šia iškilminga ceremonija jis oficialiai atidarytas.

Mokytojų namų balkone iškelta festivalio „Tai – aš“ vėliava.<br>D.Kučio nuotr.
Mokytojų namų balkone iškelta festivalio „Tai – aš“ vėliava.<br>D.Kučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:58 AM

Visą festivalio laiką Vilniaus mokytojų namų balkone plazdėsianti vėliava neleis apie jį pamiršti dainuojamosios poezijos gerbėjams. Vėliavą iškėlė gausus festivalio savanorių būrys, taip pat Mokytojų namų kolektyvas, o ceremonijai vadovavo vienas festivalio rengėjų Juozas Žitkauskas ir minėtos įstaigos direktorė Zita Zenobija Žepnickienė. Ji džiaugėsi: „Smagu, kad „Tai – aš“ turi savo vietą tarp kitų Vilniuje ir Lietuvoje vykstančių festivalių. Tuo neabejoti leidžia gausiai lankomi koncertai. Ypač malonu, kad esame laukiami ir mažuose miesteliuose. Stengiamės dainuojamosios poezijos gerbėjus džiuginti ne tik gera muzika, bet ir smagiomis akcijomis. Tikiuosi, kad tiek festivalio dalyviai, tiek klausytojai atras bendrų sąlyčio taškų per poeziją, muziką, kuri nėra vienadienė. Ji suartina skirtingas kultūras ir priverčia šiek tiek stabtelėti, įsiklausyti ir susivokti dinamiškame gyvenime.“

Tradiciškai vieni įsimintiniausių festivalio „Tai – aš“ koncertų vyks Šv.Kotrynos bažnyčioje: spalio 15 d., antradienį, 18 val. dainuojamosios poezijos gerbėjai kviečiami prisiminti poeto Marcelijaus Martinaičio kūrybą, kuri skambės Gedimino Storpirščio, Domanto Razausko, Vytauto V. Landsbergio, Mindaugo Ancevičiaus ir kitų atlikėjų lūpomis bei akordais.

Spalio 17 d. kalendoriuje pasiryškinti turėtų Ainio Storpirščio gerbėjai. Jis gros ne tik su nauja grupe „Vandenynas“, bet ir perspektyviu atlikėju iš Lenkijos Michalu Lanuszka.

Spalio 18 d. bus galima išgirsti D.Razauską, Andrių Zalieską-Zalą, Jokūbą Bareikį, grupę „Kamanių šilelis“, Vidą Bareikį bei muzikantus iš Latvijos, Švedijos, Airijos, Prancūzijos ir Ukrainos.

Spalio 19 d. išskirtiniame koncerte muzika dalysis Olegas Ditkovskis ir Neda Malunavičiūtė su bičiuliais.

Klausytojų dėmesį turėtų patraukti tradicija tapę „Naktinėjimai“ ir neįprastas Andriaus Kulikausko pasirodymas bardų diskotekoje „Šis tas netikėto“, kurioje taip pat siaus D.Razauskas, V.Bareikis ir kiti atlikėjai.

Neliks nuskriausti ir mažieji klausytojai – specialiai jiems gros V.V.Landsbergis ir viešnia iš Latvijos Laura Bicanė. Be to, kviečiama nepamiršti  baigiamųjų koncertų sostinėje ir Kaune spalio 20 d., sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.