Aktorius J.Budraitis - medikų rankose

Likus gerai valandai iki vakaro ankštoje salėje neliko tuščių vietų.

J.Budraitis gydosi ligoninėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Budraitis gydosi ligoninėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Oct 15, 2013, 11:43 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:09 AM

Taip pirmadienį baigėsi Lietuvos teatro sąjungoje dviejų garsių aktorių J. Budraičio ir Regimanto Adomaičio (76 m.) žadėtas kūrybinis dialogas.

Likus gerai valandai iki vakaro ankštoje salėje neliko tuščių vietų.

Susitikimas, kuriame abu scenos meistrai žadėjo pasidalinti prisiminimais apie legendinių kino juostų kūrimą, patirtas akimirkas ir bendravimą su garsiais režisieriais, virto monologu.

„Gal ir gerai, kad Juozo nėra, ne vieną vaidmenį jis iš manęs pasiveržė“, – šmaikštavo R.Adomaitis.

Nors buvęs diplomuotas fizikas savęs nevadino aktoriumi ir tikino, kad viskas baigta su teatru, R.Adomaitis tą vakarą sunkiai tramdė jaudulį.

J.Budraitis ne veltui yra vadinamas jo sielos dvyniu, o todėl šalia stovinti tuščia kėdė nuolat trikdė R.Adomaitį.

Šios kėdės nedrįso užimti nė vakaro sumanytojas – Lietuvos teatro sąjungos vadovas aktorius Ramutis Rimeikis, kukliai įsirangęs ant laiptų ir taip sėdėdamas stengėsi užduoti R.Adomaičiui klausimus.

Palaidojęs žmoną aktorę Eugeniją Bajorytę R.Adomaitis retai susitinka su teatralais, jis tikino, kad teatras jo nebetraukia, liko tik prisiminimai.

„Neturiu artimų draugų, Juozas irgi toks vienišius, bet jis turi nuostabią intuiciją. Tai – didžiulis talentas, nors aktorystės Juozas niekur nesimokė, kaip ir aš, mudu esame savamoksliai, bet Rusijoje Juozą iki šiol garsina “, – sakė R.Adomaitis.

1965-siais R.Adomaitį ir J.Budraitį išgarsino Vytuato Žalakevičiaus legendinis filmas „Niekas nenorėjo mirti“. Čia aktoriams teko brolių vaidmuo, vėliau brolių vaidmenis jiems teko kartu kurti taip pat filme „Jausmai“.

R.Adomaičio ir J.Budraičio neslegia senatvė, jie vis dar sulaukia pasiūlymų vaidinti kine ar teatre ir turi minias gerbėjų.

2011 metais Rusijos žiūrovai audringais plojimais pasitiko R.Adomaitį ir J.Budraitį Sankt Peterburge.

Čia visą sezoną „Baltiskij dom“ teatro salėje lietuvių aktoriai kartu su rusų kolegomis vaidino Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „Žuvėdra“.

R.Adomaitis tikino, kad keliaudamas į Rusiją kartu su sielos dvyniu J. Budraičiu turėdavo apie ką pasikalbėt – jų kūrybinėse biografijose kino ir teatro vaidmenys gretai pasieks triženklį skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.