Koncerte „Violončelė capricciosa“ – įstabusis talentas D.Šapovalovas

Šį šeštadienį, spalio 19 d., Lietuvos nacionalinės filharmonijos (LNF) scenoje grieš solistas, pirmas iš akademinės muzikos atlikėjų prieš kelerius metus surengęs pasirodymą Šiaurės ašigalyje, legendinio Mstislavo Rostropovičiaus kadaise pavadintas įstabiu talentu  violončelininkas Denisas Šapovalovas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:04 AM

Koncerte „Violončelė capricciosa“ su Lietuvos kameriniu orkestru (LKO) svečias atliks Piotro Čaikovskio „Pezzo capriccioso“ ir Josepho Haydno Koncertą violončelei ir orkestrui Nr. 1 C-dur.

Šiais metais Lietuvą svetur intensyviai garsinęs, prieš kelias dienas iš gastrolių Kinijoje grįžęs Lietuvos kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sergejus Krylovas) koncerto publiką savo ruožtu nudžiugins klasikine orkestro muzika – P.Čaikovskio ir Wolfgango Amadeaus Mozarto instrumentiniais kūriniais.

Vakaro solistas D.Šapovalovas savo pirmą koncertą grojo vienuolikos metų, o 1998-aisiais, būdamas Maskvos valstybinės P.Čaikovskio konservatorijos absolventas ir M. Rostropovičiaus fondo stipendininkas, laimėjo prestižinį tarptautinį P.Čaikovskio konkursą. Nugalėtojo titulą ir aukso medalį skyrusios žiuri sprendimas buvo vienbalsis. Nuo tada laureatui atsivėrė žymiausios pasaulio scenos. 2000 m. jis debiutavo Pasauliniame violončelininkų kongrese JAV, Baltimorėje, 2001 m. tapo Virtualaus muzikantų konkurso Niujorke nugalėtoju.

D.Šapovalovas yra dalyvavęs festivaliuose Rusijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, JAV, Japonijoje, Kinijoje. Jis pasirodo su daugeliu garsių orkestrų: Sankt Peterburgo filharmonijos simfoniniu, Bavarijos radijo, Čaikovskio simfoniniu, Londono filharmonijos, Londono simfoniniu, Olandijos filharmonijos, Baltimorės kameriniu, Tokijo Metropoliteno simfoniniu, „Maskvos solistais“, „Maskvos virtuozais“, ne kartą grojo su Lietuvos kolektyvais. Atlikėjas bendradarbiavo su dirigentais Lorinu Maazeliu, Vladimiru Fedosejevu, Yutaka Sado, Jukka Pekka Saraste, Vladimiru Spivakovu ir kt.

Violončelės virtuozas aktyviai dalyvauja televizijos ir radijo laidose, šiuolaikinės muzikos projektuose, naujų kūrinių premjerose, autoriai jam yra dedikavę ne vieną kompoziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?