„Prie arbatos“ penktą vakaro: pirmoji diskusija – teatro festivaliai

Sostinės "Menų spaustuvės" infotekoje pradedamas ketvirtasis diskusijų klubo „Prie arbatos“ sezonas. Pirmojo susitikimo, kuris vyks jau šį ketvirtadienį, spalio 24 d., 17 val. tema - teatro festivalių vaidmuo Lietuvos visuomenėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 2:05 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:12 PM

Kokius scenos menų festivalius turime Lietuvoje ir kokiais principais remiantis formuojamos jų programos? Kokią publiką pasiekia festivaliai ir ko ši tikisi ateidama į festivalinius renginius? Festivalių tikslai ir kaip pavyksta juos įgyvendinti. Užsienio programos ir tarptautinių ryšių rengiant festivalius svarba bei nauda – tai tik dalis klausimų, kuriais padiskutuoti kviečiamos žavingos teatro damos - režisierė Gabrielė Tuminaitė, renginių prodiuserė Ana Ablamonova ir teatrologė Goda Dapšytė. Pokalbį moderuos teatro kritikė Monika Jašinskaitė.

Šio sezono klubo „Prie arbatos“ susitikimuose planuojama stiprinti teatro ryšį su visuomene, laužyti tarp teatralų ir žiūrovų susiformavusius teatro stereotipus. Į pokalbius bus kviečiami jaunieji teatralai, kurie jau turi profesinės ir gyvenimo patirties, tačiau daugelis, jei ir vadovaujasi minėtais stereotipais, dažnai nėra tuo patenkinti ir stengiasi iš jų išsivaduoti. Šio sezono klubas skirtas ne konkretiems kūriniams ar kūrėjams, bet pačiai teatro situacijai aptarti ir ieškoti išeičių.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais „Prie arbatos“ bus  diskutuojama šiomis temomis: "Šokio teatras ir kodėl Lietuvos žiūrovui sunku jį suprasti?", "Teatro vadyba – kiek teatro lankomumas turėtų priklausyti nuo jos?", "Teatro specialybių studijos aukštosiose mokyklose: ruošiami atlikėjai ar kūrėjai?", "Medijos teatre – scenografijos dalis ar atskira meno šaka?".

Klubo „Prie arbatos“ susitikimai filmuojami ir pasiekiami teatro portale  www.menufaktura.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.