Ministras Š.Birutis: „Padidinti darbo užmokesčio kultūros ir meno darbuotojams kol kas nepavyko“

ŠMKK siekia, kad kitąmet kultūrininkų darbo užmokesčiui papildomai būtų skirta 49 mln. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 1:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:12 PM

ŠMKK siekia, kad kitąmet kultūrininkų darbo užmokesčiui papildomai būtų skirta 49 mln. litų.

Finansų ministerija teigia, kad tokių galimybių nėra, nes reikia įgyvendinti Konstitucinio Teismo nutarimą dėl neproporcingo koeficientų ir priedų mažinimo.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį pareiškė, kad kultūros darbuotojų atlyginimai kitais metais didės, jeigu savivaldybės gyvens taupiai. Jų sutaupytos lėšos turėtų būti skiriamos dviem kryptimis - kultūros, socialinių darbuotojų darbo užmokesčiui didinti ir skoloms dengti.

Pagal parengtą kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimo 2014-2016 metais programą, per trejus metus norėta pasiekti, kad mažiausiai uždirbančiųjų mėnesio darbo užmokestis būtų ne mažesnis kaip 1732 litai, o kitų darbuotojų darbo užmokestis padidėtų vidutiniškai 45 procentais. To siūloma siekti kasmet didinant finansavimą atlyginimams dviem bazinės mėnesinės algos dydžiais kiekvienam kultūros ir meno darbuotojui.

Planuojama, kad kitąmet Kultūros ministerijos biudžetas turėtų sudaryti 348 mln. litų, tai yra 43 mln. litų daugiau nei šiemet.

Š.Birutis pabrėžė, kad iš šio padidėjimo dalis lėšų skiriama vienkartinėms išlaidoms, pavyzdžiui, Dainų šventei (8 mln. litų).

Pristatydamas projektą ministras taip pat apgailestavo, kad nepavyko padidinti investicijų į svarbius nacionalinius projektus. Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos rekonstrukcijai kitąmet žadama skirti 9 mln. litų, o reikia dar beveik 65 mln. litų, archyvų pastatui - 2,5 mln. litų, o reikia 12,7 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.