Atviras pokalbis su K.Smoriginu

Vėlinių savaitgalį kauniečiai užbaigė šiltu ir nuoširdžiu aktoriaus Kosto Smorigino koncertu. Tai buvo antrasis ciklo „Kalbanti muzika“ koncertas, kuriame ypač svarbus atlikėjo ir klausytojo bendravimas, tačiau nepamirštamos ir autorinės dainos.

Aktoriaus K.Smorigino koncerto akimirka.<br>L.Kazakevičiaus nuotr.
Aktoriaus K.Smorigino koncerto akimirka.<br>L.Kazakevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 7:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:12 PM

Per koncertą klausytojai išgirdo gerai žinomas ir naujas dainas iš neseniai išleisto K.Smorigino albumo. Koncerte netrūko juoko ir rimtų veidų, buvo pateikta ir linksmų, ir labai sudėtingų klausimų, tačiau į visus juos buvo nuoširdžiai atsakyta. Klausytojas galėjo pamatyti ir kitą K.Smorigino gyvenimo pusę, prisiliesti prie jo asmeninių išgyvenimų ir pasijuokti iš linksmų istorijų.

Aktorius dalijosi prisiminimais apie savo vaikystę, kurią praleido Kaune, Šančių rajone. Pasakojo, kad Nemunas buvo geriausias draugas ir priešas, visas vasaros dienas praleisdavo upėje žaisdamas gaudynių, plėšikais, plaukiodamas baidare - taip iki aštuoniolikos metų augo visada šlapias.

K.Smoriginas prisipažino, kad po žmonos Dalios jo didžiausia meilė ir aistra yra teatras, jis iš prigimties yra teatralas ir kiekvienas atlikėjo koncertas yra tarsi mini spektaklis, visada klausytojas jį mato nuoširdų, kartais geros nuotaikos, kartais blogesnės, bet niekada nepataikaujantį.

Paklaustas, kodėl išsiskyrė jo keliai su Neda ir Olegu Ditkovskiu, atsakė, jog neišsiskyrė ir juokaudamas pasitikslino: gal jie ką nors apie tai užsiminė? Tiesiog dabar K.Smoriginas labai užsiėmęs spektaklių režisavimu, ruošiasi gastrolėms ir džiaugiasi, kad jie toliau muzikuoja.

Gavęs klausimą, ar domisi politika, menininkas atsakė teigiamai, tačiau yra ja nusivylęs. Savo atsakymą iliustravo asmeniniu pavyzdžiu: K.Smoriginas yra gavęs SSRS valstybinę ir Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premijas, teatre jo fiksuotas atlyginimas yra 934 Lt, jei suvaidina papildomai 4-5 spektakliuose, kuriuose atlieka pagrindinį vaidmenį, alga pakyla iki 1200 Lt. Susirūpinęs menininkas klausia, kaip už tokius pinigus išgyventi jauniesiems aktoriams, kaip jiems šeimas išlaikyti. Apie jaunųjų aktorių kartą teatre K.Smoriginas atsiliepia labai teigiamai, džiaugiasi talentingais aktoriais, tokiais kaip jaunasis Storpirščiukas. 

Lapkričio 19 d. 19 val įvyks trečiasis ciklo „Kalbanti muzika“ koncertas, kuriame kviečiama  bendrauti su rašytoju, režisieriumi ir bardu  Vytautu V.Landsbergiu. Nuoširdžiai ironiškas ir jaukus koncertas visai šeimai įvyks "Žalgirio" arenos amfiteatre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.