Vilniuje - jaunųjų Suomijos pianistų viešnagė

Lapkričio 8 dieną 19 valandą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Didžiojoje salėje skambins trys jauni pianistai, atstovaujantys Suomijos Sibeliaus akademijai. Maria Männikkö, Tuomas Kyyhkynen, Roope Gröndahl koncertas – tarptautinio pianistų mainų projekto „Crossing Keyboards“ dalis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:12 PM

Projektas „Crossing Keyboards“ pradėtas 2009 metais, tuo metu jame dalyvavo Estijos muzikos ir teatro akademijos, Jazepo Vytuolio Latvijos muzikos akademijos bei Sibeliaus akademijos fortepijono specialybės studentai ir dėstytojai. 2013 metais į projektą įsiliejo Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Pagrindiniai projekto tikslai – reprezentuoti aukštąją mokyklą, dalytis pedagogine patirtimi ir žiniomis, suteikti studentams galimybę prisistatyti plačiai kitos šalies auditorijai. Mainų idėja įgyvendinama kiekvienos akademijos dėstytojams ir studentams vykstant į kitas tris aukštąsias mokyklas bei savo aukštosiose mokyklose surengiant tris kitų valstybių studentų koncertus ir dėstytojų meistriškumo kursus.

„Crossing Keyboards" projektas yra puiki galimybė dinamiškai plėtoti ryšius su mūsų bičiuliais latviais, estais, suomiais. Džiaugiuosi tuo, nes manau, kad žvelgiant į viliojančius Europos tolius labai svarbu nuolat kūrybiškai bendrauti ir su artimiausiais kaimynais“, – projektu džiaugiasi LMTA Fortepijono katedros vedėjas prof. Jurgis Karnavičius.

Šių metų „Crossing Keyboards“ veikloje dalyvauja dėstytojai Juris Kalnciemis, Janis Maleckis, Tomas Ostrovskis (J.Vytuolio Latvijos muzikos akademija), Ivaris Ilja, Peepas Lassmannas (Estijos muzikos ir teatro akademija), Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Jussi Siirala (Sibeliaus akademija), Jurgis Karnavičius, Petras Geniušas (Lietuvos muzikos ir teatro akademija).

Kovo mėnesį LMTA buvo atvykę J.Vytuolio Latvijos muzikos akademijos dėstytojai ir studentai, lapkričio 18 d. laukiama Estijos muzikos ir teatro akademijos. LMTA pianistų komanda jau lankėsi ir Rygoje, ir Taline, ir Helsinkyje.

Lapkričio 8-osios koncerte skambės X.Montsalvadge'io, S.Palmgreno, E.Granadoso, F.Liszto, S.Rachmaninovo, J.Brahmso, E.Rautavaaros, A.Skriabino, E.Chabrier kūriniai. Įėjimas į „Crossing Keyboards“ koncertus LMTA laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.