Vrublevskių bibliotekoje lapkritis - silva rerum mėnuo

Lapkričio 7 d., ketvirtadienį, 17 val. 15 min. LMA Vrublevskių bibliotekoje Vilniuje (Žygimantų g. 1, 15 kab.) įvyks vieša paskaita silva rerum tema. Pranešimą  "XVII-XVIII a. silva rerum kaip istorijos šaltinis: šaltinis, autorius ir jo individualumas" skaitys Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto doktorantė Milda Kvizikevičiūtė. Per paskaitą bus galima susipažinti su autentiškais XVII-XVIII a. silva rerum originalais iš LMA Vrublevskių bibliotekos fondų.  

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-05 12:59, atnaujinta 2018-02-20 14:29

Silva rerum (lot. daiktų miškas) yra XVI-XVIII a. Lietuvos ir Lenkijos  privačiosios raštijos šaltinis, pasižymintis savo nevienalytiškumu ir temų įvairove. Nors pats žanro pavadinimas plačiai žinomas,  silva rerum knygelės mažai tyrinėtos ir kelia nemažai klausimų. Atsakyti į juos gana sudėtinga, nes silva rerum, kaip privačiosios raštijos žanro, ypatybė yra naratyvo ir autoriaus asmeninių komentarų nebuvimas (yra ir išimčių).

Per pirmąją paskaitą lektorė M.Kvizikevičiūtė pabandys atsakyti į klausimus: kokios pagrindinės temos vyravo ir kodėl; kas jas rašė; ar lengva atpažinti tapatybę bei savimonės raišką per silva rerum knygeles.

Antrąją paskaitą "Nuo silva rerum link autodokumentacijos įvairovės: įvaizdis ir asmuo XVIII a. raštijoje" lapkričio 27 d. skaitys rašytoja Kristina Sabaliauskaitė, istorinio romano "Silva rerum" autorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.