Arbata ir medijos: kaip technika keičia sceną

"Menų spaustuvės" klubas „Prie arbatos“ ketvirtadienį, lapkričio 7 d., 18 val. kviečia į pokalbį apie naują teatro veidą  „Medijos teatre – ar jau savarankiškas menas?“ Klausimas aiškiai siūlo tęsinį – „ar dar vis dekoracijų dalis“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:53 PM

Teatras bandė gretintis su pasaulio ritmu ir kadaise Lietuvos scenoje atsirado pirmasis televizorius (tikriausiai dar ne 1975-aisiais per Irenos Bučienės „Televizijos trukdymus“?), pirmasis mobilusis telefonas („Normanų pergalės“?), pirmasis išmanusis telefonas (Tado Montrimo „Ribos“ "Menų spaustuvėje"?). Ar tai buvo tik įrankiai parodyti, kada veiksmas vyksta, ar ir patys daiktai reiškė ir buvo naudojami visiškai kitaip? O maži priklijuojami mikrofonai, videoprojekcijos, tiesioginis filmavimas – kaip visa tai keičia pačią sceną, aktorių buvimą joje? Koks gyvo kūno ir naujosios technologijos bei jos siūlomos virtualybės santykis ir kas ką veikia? Pagaliau jei Amerikoje jau atsirado mediaturgijos žanras, kurlink sukame mes?

Apie tai bus bandoma diskutuoti su scenografu, „Auksinių scenos kryžių“ laureatu Gintaru Makarevičiumi ir operatoriumi, „No Theatre“ spektaklių kūrėju Jonu Terteliu. Juos kalbins teatro kritikas Vaidas Jauniškis.

Sušilti jaukioje "Menų spautuvės" infotekoje Vilniuje ir prisidėti prie diskusijos kviečiami scenos ir vizualiųjų menų atstovai. Klubo „Prie arbatos“ susitikimai filmuojami ir pasiekiami teatro portale www.menufaktura.lt

Įėjimas laisvas, arbata vaišintis privaloma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.