Keistuolių teatre - dovanos sau ir kitiems

Turbūt kiekvienas pažįstate tą keistą jausmą, kai prieš užpūsdamas gimtadienio torto žvakutes mintimis perbėgi per praėjusias dienas. O jeigu tas gimtadienis dar ir neeilinis, tai pradedi kedenti tokius senus prisiminimus, kad, rodos, dar ir Ievą su Adomu gali prisimint. Nežinia kokių priežasčių pastūmėti, Keistuolių teatro aktoriai Vaidotas Žitkus, Martyna Gedvilaitė ir Eimantas Bareikis, teatrui susiruošus švęsti 25-ąjį gimtadienį, žiūrovus pakvietė į vaikystės prisiminimais paremto spektaklio „Kai aš mažas buvau" premjerą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:19 PM

Trys aktoriai žiūrovus nukelia į tuos laikus, kai paties Keistuolių teatro dar nebuvo. 29 metų E.Bareikis prisimena, kaip jį, dar tik besimokantį tvirtai stovėti ant kojyčių, tėvai bandė išauginti genijumi ir nesiliovė kiekviename žingsnyje pamokymų dalyti; 27 metų M.Gedvilaitė iki šiol negali pamiršti, kaip nepažino tėčio, nusiskutusio įspūdingo ilgio barzdą; o 38 metų V.Žitkus mintimis keliauja per kone detektyvine istorija tapusios mokyklinės kuprinės paieškas. Abejoti istorijų autentiškumu neleidžia iš asmeninių archyvų ištraukti įrašai.

 „Drįsčiau teigti, kad tai vienas asmeniškiausių mano darbų. Tai lyg suvaidintas dienoraštis, kurio puslapiuose atpažinti save gali kiekvienas vaikas, ir visai nesvarbu, kiek jam metų - 6 ar 66", - šypteli pagrindinis prisiminimų dėliotojas V.Žitkus.

Neabejotinai dar ne vieną kartą „keistuoliai" šiame teatro sezone prisiminimais dalysis su žiūrovais, nes kartu 25 metus kūrė teatro istoriją. Todėl pasinerdami į jubiliejinę šventę „keistuoliai" pirmiausia dovanas skiria savo žiūrovams. Lapkričio mėnesio dovana - Martino McDonagho juodojo humoro komedija „Luošys iš Ainišmano salos", kurioje savo teatrinius sugebėjimus virtuoziškai perteikia jaunoji Keistuolių teatro aktorių karta. Spektaklyje pasakojama, apie visuomenės „nurašytą" luošį, kuris nepabijojo siekti savo svajonės ir ne bet kur, o pačioje Amerikoje. Pirkite vieną bilietą į lapkričio 21 d. 19 val. spektaklį „Luošys iš Ainišmano salos", o kitą jums "keistuoliai" padovanos.

"Menų faktūra"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.