Baltijos Asamblėjos premija - rašytojui D.Kajokui

Latvijos sostinėje Rygoje vykstančioje 32-ojoje Baltijos Asamblėjos sesijoje ketvirtadienį bus įteiktos Baltijos Asamblėjos premijos. Tarp laureatų – lietuvių rašytojas Donaldas Kajokas, apdovanotas už romaną „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys". Premija jam skirta už lyrinio kalbėjimo ir prozinio pasakojimo įtaigą, ryškią etinę poziciją, kūrybišką Vakarų ir Rytų tradicijų sintezę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:44 AM

Per tris dešimtmečius D.Kajokas išleido keliolika įvairaus žanro knygų: poezijos, esė rinktinių, romanų. Rašytojas yra Jotvingių, "Poezijos pavasario", Lietuvos rašytojų sąjungos, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas. Poeto kūryba išversta į daugelį užsienio kalbų. „Poetinė, kaip ir bet kokia kita, patirtis, manyčiau, labiau turėtų padėti nei trukdyti rašyti prozą", – apie romaną „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“ sakė D.Kajokas.

Baltijos Asamblėjos mokslo premija skirta latvių mokslininkei Renatei Blumbergai, tyrinėjančiai Latvijos teritorijoje, prie Rygos įlankos, gyvenančios fionougrų tautos lyvių kultūrą. Jos mokslinis darbas reikšmingas ne tik Latvijai, bet ir Estijai, Suomijai.

Meno premija šiemet skirta estų kompozitoriui Peeteriui Vahiui.

Baltijos Asamblėjos premijos dydis – 5 tūkstančiai eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.