Keistuolių teatras ir LVSO 25 metų sukaktį švęs bendrai

„Svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose!“ – frazė, kurią kartoja tūkstančiai vaikų ir jų tėvelių, užaugusių kartu su Keistuolių teatru. Nebijančių eksperimentuoti aktorių dėka gimė tokie personažai kaip varna Albertina, sraigė Olaiva, Doroti ir daugelis kitų. Pirmą kartą Kongresų rūmuose viešintys „keistuoliai“ kartu su Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) muzikantais gruodžio 14-ąją pakvies į magišką pasaulį, kurio apsuptyje užaugo kelios kartos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:37 PM

Tiek LVSO, tiek Keistuolių teatrui šie metai – ypatingi, nes abu kolektyvai mini savo 25 metų sukaktis. O geriausia švęsti – sujungus pajėgas. „Simfoniniai Keistuoliai“ – tai bendra sukaktuvininkų programa, kurioje geriausios Keistuolių dainos skambės akompanuojant LVSO. Koncerte dainuos patys Keistuolių teatro įkūrėjai – Aidas Giniotis, Ilona Balsytė, Andrius Kaniava, Darius Auželis.

„Varna Albertina“, „Pieniška dainelė“, „Karalių lopšinė“, „Aukštyn kojom“, „Australija“, „Mėlynas autobusiukas“ – retas lietuvis nežino šių nuostabių dainelių, skirtų vaikams, bet patinkančių ir suaugusiesiems. Tačiau Kongresų rūmuose jos nuskambės įspūdingiau nei visada.

„Sukurti dainų aranžuotes patikėjome maestro Andriui Kulikauskui, kuris yra glaudžiai susijęs su Keistuolių teatru nuo pat pirmų teatro gyvavimo metų“, – sakė Keistuolių teatro prodiuserė Daiva Vaitekūnaitė.

A.Kulikauskas parašė muziką vienai iš trijų Keistuolių teatro jubiliejinio sezono premjerų – spektakliui „Vištytė ir gaidelis", kurį režisavo Ramunė Skrebūnaitė. Ši ir kitos premjeros – aktoriaus Andriaus Kaniavos kelerius metus brandintas spektaklis balsui ir pianinui pagal Jurgio Kunčino kūrybą „Tūla ir kiti“ bei Vaidoto Žitkaus režisuotas autentiškais vaikystės prisiminimais paremtas spektaklis „Kai aš mažas buvau“ – jau įsiliejo į klasikinių muzikos, literatūros, teatro ir kino žanrų rėmų nebijančio laužyti Keistuolių teatro jubiliejinio sezono repertuarą.

Keistuolių teatras – pirmasis nepriklausomas Lietuvoje teatras, kuriantis spektaklius vaikams ir suaugusiesiems. Per 25 gyvavimo metus „Keistuolių teatre“ gimė apie 50 spektaklių (25 jų – repertuariniai), 5 videofilmai vaikams ir 3 suaugusiems, 10 muzikinių albumų. Kasmet „keistuoliai“ parodo apie 200 vaidinimų Lietuvoje ir užsienyje.

„Tai – pirmasis eksperimentinis teatras, nes jame kuriama nepaisant profesinių rėmų ir titulų. Pirmasis teatras, užsiauginęs ne tik savo žiūrovą, bet net ir tris aktorių kartas", – sakė Keistuolių teatro vadovas, aktorius ir režisierius A.Giniotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.