Choras „Jauna muzika“ muzikines istorijas trauks iš lagaminų

* * *

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-20 15:36, atnaujinta 2018-02-19 18:04

Patyręs keliautojas po muzikos kraštus „Jaunos muzikos“ vadovas Vaclovas Augustinas sutiko kitą klajūnę vokalistę bei kanklininkę Indrę Jurgelevičiūtę ir sumanė sujungti savo patirtis, pasidalyti jomis su Vilniaus melomanais.

Kad jųdviejų pasakojimai būtų spalvingesni, muzikai į talką pasikvietė pakeleivių – keturis džiazo instrumentininkus: belgų gitaristą Bertą Coolsą, perkusininką Vytį Vainilaitį, kontrabosininką Vytį Nivinską ir saksofonininką Remigijų Rančį.

„Visos koncerto dainos tarsi suvenyrai surinktos iš įvairių pasaulio kraštų, o jo idėja – keliauninko grįžimas namo, – pasakojo apie būsimą renginį džiazo, folkloro, „world“, akademinės ir populiariosios muzikos atlikėja I.Jurgelevičiūtė. – Gražiam sugrįžtančios šviesos laikui parinkta muzika kalba apie nekasdienius, prasmingus dalykus. Norisi palinkėti šiuo koncertu ramybės ir šviesos artėjantiems metams“.

Vakaro melodijų geografija drieksis nuo Pietų Amerikos, Indonezijos iki Afrikos. Nebus aplenkta ir klasikinės Europos šalių muzika, skambės populiariosios ir alternatyvios muzikos kūrinių aranžuotės.

Spalvinga vakaro programa specialiai pritaikyta netradicinei choro ir instrumentų sudėčiai.

Koncerto atlikėjų lagaminai – kupini gražiausių istorijų, kurios antrąją Kalėdų dieną bus išdalintos vilniečiams ir miesto svečiams.

* * *

Šventinis, kelionių nuotykių ir namų šilumos kupinas choro „Jauna muzika“ koncertasKeliautojo užrašai“ Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje vyks gruodžio 26 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.