Kalėdiniai koncertai – įvairaus skonio klausytojams

Primins scenos legendas

Akordeono sensacija vadinamas M.Levickis klajones po pasaulį užbaigs koncertais Vilniuje.<br>J.Levin nuotr.
Akordeono sensacija vadinamas M.Levickis klajones po pasaulį užbaigs koncertais Vilniuje.<br>J.Levin nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Dec 20, 2013, 3:17 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:04 PM

Nuo populiarių šlagerių, džiazo improvizacijų ir gospelo iki aistringų tango melodijų, pamėgtos klasikos, „world“ muzikos ritmų – tokį smagų koncertų sūkurį žada gerbėjams sostinės atlikėjai.

Primins scenos legendas

Kongresų rūmuose greuodžio 21 d. choro mokyklos „Liepaitės“ auklėtinės pakvies į tradicinį dieninį kalėdinių dainų ir giesmių koncertą, o jau netrukus šventinę estafetę iš jų perims dainininkai Evelina Sašenko ir Jeronimas Milius.

Gruodžio 26 d. šie solistai su Gintaro Rinkevičiaus diriguojamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO) pristatys Kongresų rūmuose naują programą „Su meile Barbarai Streisand“. Joje skambės ilgesingi amerikiečių dainininikės ir aktorės išgarsinti kūriniai.

„Pagaliau lemta išsipildyti mano senai svajonei surengti B.Streisand dainų koncertą“ – džiaugėsi E.Sašenko. – Ši dainininkė man – tarsi mokytoja, į kurią lygiuojuosi, kurios įrašų daugiausia klausausi“.

Solistė dainas naujam projektui iš gausios B.Streisand diskografijos atrinko pati. „Norėjau parodyti kuo platesnę puikios dainininkės ir aktorės išgyvenimų ir patirčių skalę“, – aiškino Evelina.

Ji įtraukė į koncerto programą kūrinius iš miuziklų „Funny Girl“, „Cats“, daug kitų populiarių B.Streisand dainų. Kelis duetus E.Sašenko padės atlikti J.Milius.

Evelina prisipažino ilgai rengusi šią programą. „Nesu iš tų, kurios mėgdžioja kitas dainininkes. Muzikuodama pasikliauju savo nuojauta ir išgyvenimais“, – tvirtino E.Sašenko.

Tuo galės įsitikinti ir jos gerbėjai „Kristupo Kalėdų“ koncertuose, kurie vyks Šv.Kotrynos bažnyčioje. Juose dainininkė kartu su pianistu Pauliumi Zdanavičiumi pristatys programą „Meilės istorija pagal Edith Piaf“.

„Jau ilgą laiką dainuoju E.Piaf dainas, tačiau visiškai kitaip negu ji. Čia slypi šio projekto sėkmė“, – įsitikinusi Evelina.

Ners į tango stichiją

Operos solistė Ieva Prudnikovaitė švenčių proga kvies gerbėjus pasimaudyti tango stichijoje. Gruodžio 27 d. su G.Rinkevičiaus diriguojamu LVSO ji surengs koncertą „Tango ir bolero“.

„Mėgstu eksperimentuoti. Tokios programos – man prie širdies“,– prisipažino žavinti melomanus savo temperamentu Ieva.

Anot solistės, tango – labai intymus žanras. „Dainuodama šį repertuarą patiriu savotišką apsivalymą“, – atskleidė Ieva.

I.Prudnikovaitė kvies publiką švęsti metų pabagtuves tango ritmu ir su ansambliu „4Tango“. Ši kompanija papuoš koncertų salėje „Piano.lt“ rengiamą kalėdinį festivalį.

Šioje senamiesčio muzikos oazėje švenčių proga greta kalėdinių melodijų skambės džiazas bei „world“ muzika.

Karaliaus akordeonas

Tačiau nepranokstama spalvingumu tradiciškai bus „Kristupo Kalėdų“ šventė. Jos repertuare – klasika nuo baroko iki romantikos, flamenkas, romansai, „world“ muzika.

Šiemet didžioji festivalio žvaigždė bus akordeono virtuozas Martynas Levickis.

Gruodžio 27 ir 28 dienomis Šv.Kotrynos bažnyčioje jis pristatys savo suburtą akordeonininkų oktetą, kuris grieš rusų romantiko Piotro Čaikovskio muziką!

Akordeonas ir P.Čaikovskis, atrodytų, įžūlus derinys. Juk populiarusis kompozitorius neparašė nė vieno kūrinio šiam instrumentui.

Tačiau vaikinų ansamblis, pasitelkęs vaizduotę ir neribotas akordeono galimybes, įvilks P.Čaikovskio melodijas į naują skambesio rūbą.

„Kristupo Kalėdos“ pakvies publiką pasiklausyti ir soliuojančio M.Levickio – jis taip pat koncertuos su maestro Donato Katkaus diriguojamu Vilniaus savivaldybės Šv.Kristoforo kameriniu orkestru.

Tai – išskirtinė šių Kalėdų dovana melomanams. Vakare skambės Antonio Vivaldi, Wolfgango Amadeaus Mozarto, Johanneso Brahmso ir kitų kompozitorių kūriniai.

Šiandien M.Levickis pasirodo greta populiariausių pasaulio muzikos atlikėjų tūkstantinėse arenose. Jį nuolat kviečia dalyvauti laidose įvairių šalių televizijos.

Martyno debiutinį albumą, išleistą „Decca“ įrašų kompanijos, galima įsigyti bet kurioje solidžioje įrašų parduotuvėje. Atlikėjas tik ką grįžo iš gastrolių Pietų Korėjoje, Singapūre ir Japonijoje. Koncertai „Stikliuose“ – su vaišėmis

Išskirtinę gurmanišką, visiems skoniams patrauklią „Muzikinių Kalėdų“ programą siūlo klientams „Stiklių“ restoranas.

Nuo gospelo ir džiazo iki gražiausių F.Chopino ir F.Schuberto kūrinių – toks muzikinis švenčių „Stikliuose“ meniu. O po koncertų legendinė „Stiklių“ restorano virtuvė svečiams patieks „Gourmet“ vakarienę.

Koncerto ir vaišių „Stikliuose“ kaina vienam asmeniui – 180 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.