Metų sandūrą papuoš operos solistų M.Vitulskio ir A.Grigorian balsai

Gruodžio 31-osios vakaras sostinėje įsikūrusiuose Kongresų rūmuose bus ypatingai muzikalus, o ypač Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro  (LVSO) muzikantams ir dirigentui maestro Gintarui Rinkevičiui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:32 PM

Nuo 17 val. Kongresų rūmų scenoje neapolietiškas dainas ir geriausias tenorams parašytų operų arijas dainuos tarptautinio pripažinimo sulaukęs dainininkas Merūnas Vitulskis, o po poros valandų toje pat scenoje vyks koncertas „Gražusis balsas III“, kuriame pasirodys mūsų naujoji operos primadona Asmik Grigorian su Gruzijos tenoru George Oniani.

Ilgą laiką M.Vitulskis viešėjo Austrijoje. Klagenfurto miesto operos teatre jam buvo patikėtas Makdufo vaidmuo Giuseppe Verdi operoje „Ledi Makbet“ (pagal Williamo Shakespeare‘o pjesę), o Graco operos teatre jis dainavo Rudolfo partiją Giacomo Puccinio operoje „Bohema“.  „Šie spektakliai sulaukė daug puikių recenzijų. Aš tuo labai džiaugiuosi“, – sakė vienas geriausių šalies tenorų. 

Gruodžio pradžioje į Lietuvą grįžusio atlikėjo laukia nemažai pasirodymų įvairiose šalies scenose, tačiau koncertą Kongresų rūmuose Merūnas vadina ypatingu dėl kelių priežasčių: „Visų pirma, tai viena svarbiausių šalies scenų ir aš džiaugiuosi suteikta garbe dainuoti joje Naujųjų metų išvakarėse. Kiekvienas koncertas šioje salėje yra ypatingas: ir dėl to, kad susirenka daug puikios publikos, ir dėl to, kad dainuoti tenka akompanuojant fantastiškam orkestrui, kuriam vadovauja neeilinio talento dirigentas, maestro G.Rinkevičius.  Beje, ne kartą viešėdamas užsienyje sulaukiau G.Rinkevičiui skirtų komplimentų. Labai smagu išgirsti, kad LVSO vadovas yra gerai žinomas ir labai vertinamas už Lietuvos ribų.“

Merūno teigimu, Kongresų rūmuose skambės šventiška, geras emocijas sukelianti  lengva programa, kuri suprantama ir mažiau akademinėje muzikoje besigaudantiems žmonėms.  „Didžiają dalį programos sudaro dainos ir arijos iš Auksinio tenorų fondo, kurias išgarsino pasaulinio garso operos dainininkai, tokie kaip Enrico Caruzo, Luciano Pavarotti, Mario Lanza. Taip pat į šio koncerto programą įtraukiau ir porą arijų iš operų, kuriuose dabar dainuoju Austrijoje.  Tikiuosi, publikai bus įdomu išgirsti mane ne lyrinio, o centrinio tenoro amplua, kai dainuosiu Makdufo partiją“, – šypsodamasis apie koncerto programą pasakojo M.Vitulskis.

Gimtinėje likusių artimųjų bei draugų pasiilgstantis tenoras viliasi, kad kitąmet Lietuvoje praleis daugiau laiko nei šiemet. „Netrukus po Naujųjų metų vyksiu į  Rusiją, kur Maskvos konservatorijoje bus rengiamas akademinės muzikos vakaras.  O po to laukia vaidmenys lietuviškuose ir užsienio „Traviatos“ (G.Verdi), „Eugenijaus Onegino“ (Piotras Čaikovskis), „Madam Baterflai“ (Giacomo Puccini) spektakliuose. Taigi labai tikiuosi, kad kitais metais Lietuvoje laiko praleisiu daugiau“, – ateities planus  dėstė M.Vitulskis. 

Pasibaigus šiam koncertui, Kongresų rūmai ištuštės tik trumpam – netrukus vilniečiai ir miesto svečiai pradės rinktis į koncertą „Gražusis balsas III“, kuriame gražiausias žinomų operų arijas bei duetus atliks vienas geriausių šalies sopranų A.Grigorian ir žinomas Gruzijos tenoras G.Oniani.

Koncerte „Gražūs balsai 3“ G.Oniani atliks operos gerbėjams taip pat gerai žinomus kūrinius, tokius kaip Hercogo dainelė iš G.Verdi operos „Rigoletas“ ar Rudolfo arija iš G.Puccinio operos „La Boheme“.

A.Grigorian dainuos kelias arijas iš jau minėtos „La Boheme“, o taip pat P.Čaikovskio, Antoníno Dvořáko kūrinius. Publikos laukia ir keletas puikių, jau klasika tapusių duetų. „Jūsų operos lygis yra labai aukštas: jūs turite puikių, pasaulinio lygio dainininkų, dirigentų, režisierių. Todėl su malonumu atskrendu, kai tik esu kviečiamas“, – komplimentų Lietuvos menininkams negaili Gruzijos tenoras.Į Lietuvą tenoras kartkartėmis užsuka nuo 2006 metų. G.Oniani teko dainuoti G.Puccini operų „Bohemos“ ir „Manon Lesko“ pastatymuose, kuriuos režisavo Dalia Ibelhauptaitė.

Mūsų šalies sostinėje neretai koncertuojantis dainininkas prisipažįsta, kad čia jaučiasi it žuvis vandenyje greičiausiai dėl to, kad Lietuvą ir Gruziją sieja puikūs santykiai: „Man sunku atsakyti, kodėl Lietuva ir Gruzija yra tokios draugės. Galbūt todėl, kad turime daug bendra? Vis dėlto gerai draugystei reikia ir kontrastų. Pasakysiu tiesiai: Lietuvoje jaučiuosi taip pat komfortabiliai kaip namie.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?