Bilietai į naujamečius koncertus kainuoja iki 500 litų

Naujamečiuose koncertuose svarbiausiose sostinės salėse žėrės reti ir visų pamėgti vokalinės muzikos perlai.

Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Dec 28, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:31 PM

Šiemet prašmatniausiuose senųjų metų palydėtuvių koncertuose karaliaus populiarios operų arijos.

Koncerte – pažibos

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) vietoj tradicinės spektaklio premjeros Naujųjų išvakarėse palepins publiką iškilių svečių atliekamomis operų ištraukomis.

Muzikinio teatro aukso fondo kūrinius pirmą kartą šioje scenoje atliks Niujorko „Metropolitan Opera” solistai – tenoras Stuartas Neillas ir sopranas Sandra Lopez de Haro . Jie viešės Vilniuje LNOBT paramos fondo „Orfėjaus lyra” ir įmonės „Vičiūnai Group” dėka.

Šie artistai kuria pagrindinius vaidmenis ne tik „Metropolitan Opera”, bet ir kitų garsių teatrų scenose.

S.Lopez de Haro bendradarbiavo su iškiliais dirigentais Jamesu Levine’u, Valerijumi Gergijevu, Fabio Luisi, Dennisu Russellu Daviesu ir daugeliu kitų.

S.Neillo pasirodymų geografija driekiasi nuo „Metropolitan Opera”, Milano „Teatro alla Scala”, Vienos valstybinės operos, Karališkosios „Covent Garden” operos Londone iki Buenos Airių „Colon” teatro. Jis koncertuoja su geriausiais JAV ir Europos orkestrais.

Be to, naujamečiam vakarui į gimtąją sceną iš Eseno teatro sugrįš sopranas Sandra Janušaitė. Greta lietuvių primadonos pasirodys ir publikos pamėgtas italų bosas Riccardo Zanellato.

Nudžiugins baleto pora

Svečiams akompanuos Roberto Šerveniko diriguojamas LNOBT simfoninis orkestras, dalyvaus Česlovo Radžiūno vadovaujamas LNOBT choras.

Vakaras LNOBT nudžiugins ir baleto mėgėjus. Mat jo programą paįvairins scenos iš Piotro Čaikovskio „Miegančiosios gražuolės” ir baleto „Manon”.

Šiuos kūrinius atliks Paryžiaus „Grand Opera” baleto pažibos – Ludmila Soledad Pagliero ir Joshua Hoffaltas. Tai – LNOBT baleto trupės mecenatės Ramintos Kuprevičienės dovana teatrui ir jo publikai.

Tokio lygio šokėjai į Lietuvą atvyksta itin retai. Abu artistai yra solidžių baleto konkursų laureatai.

J.Hoffaltas sukūrė vaidmenis ypatingos techninės meistrystės ir artistiškumo reikalaujančiuose XX ir XXI amžių garsenybių Johno Neumeierio, Kennetho MacMillano, Fredericko Ashtono ir kitų choreografų baletuose. L.S.Pagliero taip pat sukaupė įspūdingą repertuarą.

Bilietų į LNOBT šventinį koncertą kaina – 70–500 Lt.

Filharmonijoje – jaunimas

Paskutinį šių metų vakarą pagrindinėse sostinės scenose žibės ir lietuvių operos viltys.

Nacionalinėje filharmonijoje su Juozo Domarko diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) dainuos Liudas Mikalauskas ir šių metų atradimas – sopranas Viktorija Miškūnaitė.

Šios solistės žvaigždė įsižiebė Johanno Strausso operetėje „Šikšnosparnis”.

Tradiciškai naujamečiame LNSO koncerte taip pat skambės valsų karaliaus J.Strausso kūriniai. Solistai atliks ir populiarių operečių ištraukas. Bilietų kaina – 30–200 Lt.

Lietuvį keis gruzinas

Viltingus ir dinamiškus metus su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO), diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, Kongresų rūmuose užbaigs tenoras Merūnas Vitulskis.

Keliose Austrijos scenose ryškius vaidmenis šį sezoną sukūręs Merūnas tik per plauką šį gruodį nedebiutavo Vienos valstybinėje operoje vietoj susirgusio Vittorio Grigolo. Tačiau operos žvaigždė šįkart neleido pasireikšti teatrui į pagalbą atskubėjusiam lietuviui.

Geriausius per sezoną atliktus kūrinius M.Vitulskis prisimins šventiniame koncerte (pradžia – 17 val.). Jame taip pat skambės solisto atliekamos neapolietiškos dainos. Bilietų kaina – 50–120 Lt.

Tą patį vakarą, 19 val., Kongresų rūmų scenoje lietuvių tenorą pakeis publikos jau pamėgtas, pažįstamas iš „Vilnius City Opera” spektaklių gruzinų tenoras Georgė Onianis. Jo scenos partnerė bus Asmik Grigorian.

Solistai kartu su G.Rinkevičiaus diriguojamu LVSO atliks operų ištraukų programą „Gražusis balsas III”. Bilietų kaina – 70–300 Lt.

Pažers retų kūrinių

Taikomosios dailės muziejus paskutinį 2013-ųjų vakarą taps senosios muzikos oaze.

Tradiciškai metus čia palydintis kamerinis ansamblis „Vilniaus arsenalas” šia proga parengė retai koncertuose skambančių kūrinių programą.

Tai baroko kompozitorių Henry Purcello operos „Karalius Artūras”, Jeano Philippe’o Rameau operos „Platėja”, George’o Friedricho Handelio kantatos „Apolonas ir Dafnė”, XIX a. prancūzų kompozitorių Jacques’o Offenbacho ir Andre Messagerio operečių „Mėlynbarzdis” ir „Veronika” ištraukos.

Kūrinius su ansambliu atliks sopranas Natalija Katilienė ir Lietuvoje gyvenantis norvegų baritonas Steinas Skjervoldas. Šis dainininkas šiemet nustebino publiką savo soliniais koncertais, kuriuose atliko didelius vokalinius ciklus.

S.Skjervoldo repertuaras labai įvairus – nuo bažnytinių kūrinių, operų arijų iki romansų ir šiuolaikinių opusų.

Dainininkas baigė E.Griego muzikos akademiją Bergene (Norvegija), studijavo Aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje Hamburge (Vokietija), tęsė magistro studijas Norvegijos muzikos akademijoje.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dainavimą baigusi N.Katilienė garsėja kaip baroko muzikos atlikėja.

„Vilniaus arsenalas” programą atliks du kartus – 17.30 ir 20 val. Bilietų kaina – 59 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.