G.Kanovičiaus romanas pristatomas Vokietijoje

Vokietijoje bus pristatyta rašytojo Grigorijaus Kanovičiaus kūryba – balandžio 2-ąją Lietuvos ambasadoje Berlyne rengiamos jo romano „Žvakės vėjyje“ sutiktuvės.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:43 AM

Žydų kilmės lietuvių rašytojo romanas šiemet buvo pristatytas Leipcigo tarptautinėje knygų mugėje. Vokietijoje knyga (pavadinimas vokiškai „Ewiger Sabbat“) išleista antrą kartą. Leidinį apipavidalino lietuvių dailininkas Tomas Mrazauskas.

Ankstyvajame savo romane G.Kanovičius pasakoja apie praėjusio amžiaus prieškario Lietuvos štetlų kultūrą. Apie tą metą, kai dar nebuvo sugriautos jo struktūros, apie tuos žmones, kurie gyveno savo tarsi kasdienius bet gilios gyvenimo išminties paženklintus gyvenimus. Viename tokiame Lietuvos kaime litvakų erdvėje buvo ir pagrindinis romano herojus – berniukas Danielis, gyvenantis savo mažame pasaulyje, bet svajojantis ir kuriantis didelį.

G.Kanovičius gimė 1929 metais žydų siuvėjo šeimoje netoli Kauno. Jidiš buvo jo gimtoji kalba, kiek vėliau rašytojas išmoko rusų kalbos, dėl kurios gyvenant Kazachstane jam pavyko išvengti žydų tautos genocido. Savo išverstuose į daugelį pasaulio kalbų kūriniuose G.Kanovičius vis grįžta prie savo temos – Lietuvos žydų gyvenimo. Šiuo metu G.Kanovičius gyvena Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?