G.Kuprevičiaus 70-mečiui – koncertas Šv.Jonų bažnyčioje

Vilniaus universiteto šv.Jonų bažnyčioje pirmadienį skambės paskutinis šio sezono „Alma Mater musicalis“ ciklo koncertas „Giedrius ir bičiuliai – 70 minučių kartu“, kuris skiriamas kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus jubiliejui.

Kompozitoriui G.Kuprevičiui balandžio 8-ąją sukanka 70 metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Kompozitoriui G.Kuprevičiui balandžio 8-ąją sukanka 70 metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:18 PM

Koncerte dalyvaus pats kompozitorius, solistai Sabina Martinaitytė (sopranas), Mindaugas Zimkus (tenoras), taip pat Bernardas Vasiliauskas (vargonai), Audronė Eitmanavičiūtė (fortepijonas), Kauno styginių kvartetas, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mokiniai. Vakaro metu skambės kompozitoriaus kūryba. Koncertą ves muzikologė Laimutė Ligeikaitė.

Pedagogas, eseistas, profesorius, Mokslų akademijos narys, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, įvertintas už plačią muzikinės raiškos gamą nuo miuziklo iki operos ir baleto, švenčia 70-metį.

„Žaliakalniečiu iš Kauno, intuityviai kalbančiu apie vertybes savo girdėjimuose“, prisistatantis kompozitorius – gerai žinomas ne tik Lietuvoje. 2013 metų gegužės mėnesį įvyko jau devyniolikto G.Kuprevičiaus kūrinio scenai – baleto „Čiurlionis“ premjera. Bene geriausiai kompozitorius pažįstamas kaip miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“, statyto ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Moldovoje, autorius.

Kompozitoriaus miuziklas-oratorija „Pasaulio sutvėrimas XX amžiaus pabaigai“ buvo atliekama pasaulinėje parodoje „EXPO-2000“  Hanoveryje, tarptautiniame forume Vienoje. G.Kuprevičiaus simfonijos, preliudai, koncertai, siuitos, kūriniai chorams, vokalui skambėjo įvairiose Europos ir pasaulio šalyse.

G.Kuprevičius yra išleidęs esė knygas „Atbuli metai“ ir „Juk pasakyta“, į knygų lentynas neseniai atgulė muziko naujausia knyga „Koncertas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?