Šeimos duetas verčia kalnus

Nedažnai klausytojai išgirsta tokį neįprastą duetą – kartu muzikuojančius tolimus giminaičius smuiką ir kontrabosą. Sukūrę šeimą smuikininkė Agnė Doveikaitė ir kontrabosinininkas Danielius Rubinas beveik vienu metu įkūrė ir sceninį duetą, įkvėpti užplūdusių idėjų ėmė džiuginti savo grojimu įvairių šalių klausytojus.

Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Apr 6, 2014, 9:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:25 PM

Dueto pasirodymai sulaukė sėkmės ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Japonijoje. „Mus vienija ypatingas tarpusavio supratimas. Dėl to jaučiamės išskirtiniai“, – prisipažino Danielius.

Neatsitiktinai naujausią savo programą pora pavadino „Simbioze“. Išvertus iš graikų kalbos, šis žodis reiškia sugyvenimą. Rinkdami kūrinius programai atlikėjai atsižvelgė būtent į šią žodžio prasmę. Balandžio 11 d. 19 val. sostinės „Piano.lt“ koncertų salėje jie grieš ir rafinuotąjį baroką, ir nesenstančią klasiką, ir net argentinietišką tango šalia šiuolaikinių modernių kūrinių, išryškindami savo instrumentų tembrą ir susiliedami į bendrą skambesį.

Abu menininkai matė daug pasaulio keliaudami po įvairių žemynų šalis su puikiais kolektyvais. Jų profesionalumo kriterijus formavo darbo metai Gidono Kremerio vadovaujamame Baltijos šalių jaunimo kameriniame orkestre „Kremerata Baltica“. Agnė yra atstovavusi Lietuvai ir Skandinavijos šalių jaunimo orkestre „Orkester Norden“ bei Europos Sąjungos jaunimo orkestre (EUYO). Be to, Rubinai nuolat dalyvauja Japonijos „Orkestra Ansamble Kanazawa“ programose, nuo studijų laikų reiškiasi ir kaip solistai, ir įvairiuose kameriniuose ansambliuose.

„Mes sutinkame šimtus žmonių, patiriame įvairiausių emocijų ir nuotykių. Tai mus praturtina, o džiaugsmas yra tikras tik tada, kai juo gali pasidalinti su kitais“, – tvirtino Agnė.

Publiką intriguoja ir spalvingas šių atlikėjų repertuaras – nuo baroko iki specialiai jiems rašomų kūrinių, ir neįprastas instrumentų derinys, jų sąskambiai.

Abu muzikantai baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą bei Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. A. Doveikaitė-Rubinė pelnė laureatės vardą ne tik nacionaliniuose, bet ir garsiuose tarptautiniuose konkursuose. Pagal studentų mainų programą ji studijavo Leipzigo F.Mendelssohno-Bartholdy aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje (Vokietija), griežė su jos kameriniu orkestru.

Smuikininė soliavo ir su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais, grojo kameriniame orkestre „Camerata Klaipėda“.

Kontrabosininkas vedė meistriškumo kursus San Paule (Brazilija). Jis yra vienas kamerinio ansamblio „Kremeratini“ įkūrėjų, keletą metų vadovavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kontrabosų grupei, įgrojo nemažai kompaktinių plokštelių su žinomais Lietuvos ir užsienio muzikantais.

Didžiausias poros troškimas – džiuginti savo grojimu kuo daugiau klausytojų visame pasaulyje. Tačiau mieliausia ir gražiausia jiems yra gimtoji šalis. Dėl to duetas pirmiausia čia nori stebinti publiką neįprastais ir prasmingais, giliais ir kartu keliančiais atpažinimo pojūtį koncertais.

A.ir D.Rubinų dueto nauja programa „Simbiozė“ – J.S.Bacho, W.A.Mozarto, J.Massenet, A.Piazzolla'os ir kitų kompozitorių kūriniai – skambės sostinės „Piano.lt“ koncertų salėje balandžio 11 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.