Teatro sąjungoje svečiuosis aktorius V.Anužis

Lietuvos teatro sąjungoje balandžio 7 d.  - susitikimas su aktoriumi Vytautu Anužiu. Teatre arti šimto vaidmenų sukūręs menininkas jau kelerius metus gyvena ir dirba Vilniuje. Prieš tai net trys dešimtmečiai buvo praleisti Klaipėdos dramos teatre, kuriuos lydėjo ir nuolatinė pedagoginė veikla. Anksčiau Klaipėdos universitete, o dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje aktorius kartu su žmona aktore Velta Anužiene rengia jau devintąjį aktorių kursą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:31 PM

V.Anužis mokėsi Panevėžyje, Juozo Miltinio studijoje prie dramos teatro, ir buvo antrasis lietuvis po A.Olekos-Žilinsko, baigęs B.Ščiukino aukštąją teatro mokyklą prie J.Vachtangovo valstybinio akademinio teatro Maskvoje (1978 m.). Tuo metu konkursai buvo milžiniški: į vieną vietą pretenduodavo apie šimtas žmonių.

J.Miltinio studijoje ypač vertintas V.Anužis sėkmingai įstojo ir baigęs įsidarbino Povilo Gaidžio vadovaujamame Klaipėdos dramos teatre. Aktorius neslepia, kad jaunam aktoriui pradžia nebuvo lengva ir „teatre teko septynerius metus stovėti scenos kampe su alebarda“. Nepaisant to, pirmosios nesėkmės tik užgrūdino aktoriaus charakterį, o  dėl atkaklaus darbo V.Anužis tapo vienu  pagrindinių Klaipėdos dramos teatro veidų.

Šiuo metu aktorių galima išvysti Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Rusų dramos teatre, OKT / Vilniaus miesto teatre. Dabar Rusų dramos teatre V.Anužis kuria pagrindinį vaidmenį Williamo Shakespeare'o tragedijoje „Karalius Lyras“.

Jau parengtos ir išleistos aštuonios aktorių laidos, o nenetrukus teatrinei visuomenei prisistatys ir devintoji. Vieną pastarųjų jo kursų sudarė latvių studentai. Iš karto po baigimo jaunieji aktoriai buvo priimti į Liepojos teatrą. Dar 2000 m. Vytautas ir Velta Anužiai įkūrė KU teatrą „Dramos klasė“, kuris gyvavo aštuonerius metus. Per tą laiką buvo aplankytas ne vienas tarptautinis studentų festivalis, gastroliuota įvairiose pasaulio šalyse.

2011 m. V.Anužis Klaipėdoje buvo išrinktas Metų aktoriumi, jam įteikta „Padėkos kaukė“. Tais pačiais metais aktorius buvo apdovanotojas „Auksiniu scenos kryžiumi“ už tris vaidmenis, sukurtus spektaklyje „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“ (rež. J.Vaitkus, Klaipėdos dramos teatras).

Susitikimas su aktoriumi V.Anužiu Lietuvos teatro sąjungoje (Teatro g. 8) balandžio 7 d. 18 val.  Renginio kaina – 5 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.