V.Masalskiui įteikiamas ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“

Klaipėdos universiteto Menų

Aktorių V.Masalskį pagerbs Kultūros ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aktorių V.Masalskį pagerbs Kultūros ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-24 13:06, atnaujinta 2018-02-14 12:13

Aktorius apdovanojamas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Vienas garsiausių šalies teatro ir kino aktorių V. Masalskis gimė 1954 metais balandžio 11 dieną Kaune. Studijavo Lietuvos muzikos akademijoje, Aktorinio meistriškumo katedroje, vėliau ilgą laiką dirbą Kauno valstybiniame akademiniame teatre, Nacionaliniame dramos teatre, buvo įkūręs studijas „Menas į šoną“ ir „Menų sambūris“. Pastaraisiais metais aktorius ir režisierius yra Klaipėdos universiteto Menų fakulteto režisūros katedros profesorius.

Per beveik 30 kūrybinės veiklos metų jis sukūrė apie 100 vaidmenų teatre ir kine, nusifilmavo šalies ir užsienio vaidybinėse juostose, režisavo Viljamo Šekspyro (William Shakespeare), Fiodoro Dostojevskio, Gėtės, Samuelio Beketo (Samuel Beckett) ir kitų klasikinių autorių kūrinius. Aktorius yra dirbęs kone su visais žymiausiais Lietuvos kino režisieriais: Arūnu Žebriūnu, Gyčiu Lukšu, Algimantu Puipa, Šarūnu Bartu ir kitais.

1996-aisiais V. Masalskis buvo apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.