Pažaislio muzikos festivalis pirmąkart užsuks į Vilnių

Birželio 1-ąją prasideda 19-asis Pažaislio muzikos festivalis. Jo programoje – koncertai ir spektakliai Kristijono Donelaičio 300-osioms metinėms paminėti, atlikėjų iš 16 šalių pasirodymai ir kelionės po Lietuvą. Pirmą kartą festivalis užsuks į Vilnius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2014-04-30 18:35, atnaujinta 2018-02-14 10:39

Pažaislio muzikos festivalio rengėjai sako dėję visas jėgas, kad vasarą geros muzikos netrūktų Kaune ir aplink jį – koncertai vyks Zapyškyje, Žiežmariuose, Margininkuose, Raudondvaryje, Rietave.

„Naujų vietų atsiranda – Panemunės pilis, kur niekada Pažaislio festivalis nebuvo užsukęs, taip pat Chodkevičių rūmai Vilniuje. Džiaugiuosi, kad šiais metais šalia mūsų menininkų dalyvaus praktiškai visi simfoniniai orkestrai – tiek Nacionalinis, tiek Valstybinis, tiek Kauno miesto simfoninis orkestras“, – pasakoja Pažaislio muzikos festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Devynioliktus metus prie Kauno pilies prieš Valstybės dieną bus statoma istorinė drama, šįmet – Remigijaus Baltrušaičio „Donelaitis“. Koncertų, skirtų poeto 300- osioms gimimo metinėms, festivalio programoje yra ne vienas. Festivalyje pasirodys atlikėjai iš 16 šalių – nuo kaimynų latvių ir lenkų iki muzikų iš Alžyro ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Bus įžymių, iškilių žmonių. Tai – Ivo Pogoreličius, vienas įžymiausių pasaulyje pianistų, kuris gros su Lietuvos kameriniu orkestru. Taip pat Aga Mikolaj, lenkų dainininkė lenkų, kuri dainuoja geriausiuose pasaulio teatruose“, – sako J. Krėpšta.

„Festivalio programa yra gana turininga, įvairi, joje telpa labai daug kas – labai daug žanrų, labai daug atlikėjų, kuriuos tikrai yra pamėgusi mūsų publika“, – teigia Pažaislio muzikos festivalio meno vadovas Petras Bingelis.

Festivalis po Lietuvą keliaus visą vasarą ir baigsis rugpjūčio 24-ąją – Giuseppe Verdi „Requiem“ skambės Kauno geto likvidavimo 70-osioms metinėms atminti.

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.