Matematikų dienų vainikas - roko opera

Liaudies išmintis sako, kad papročių reikia laikytis, tad, nedrįstant nusižengti per amžius sukauptai patirčiai, šiais metais pavasarį vėl sužibės kruopščiai ruoštos bei brandintos Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto dienos (tarp studentų trumpinamos MIDI), kurias gegužės 17 d. Teatro arenoje vainikuos studentų pastatyta ir ilgai dailinta roko opera,  pavadinta „Naktis, kai sustojo malūnas''.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:57 PM

Šiemet roko opera mini sukaktį – žiūrovus pasitiks jau 15 kartą. Nors renginiui tiek metų – solidus amžius, roko operos komanda net neabejoja, kad jis dar daug metų džiugins tiek akademinę, tiek miesto bendruomenę. Prasidėjęs nuo penkių dainų fakulteto auditorijoje, renginys per 15 metų išaugo į muzikos šou. Roko operą kuria ir atlieka studentai, tad nenuostabu, kad ir tema dažniausiai artima jauno mokslo žmogaus širdžiai ir kasdienybei, tačiau netolima ir tūlam miestiečiui. Kasmet scenoje gvildenamos studentiškos problemos – sesijos vargai, nusirašinėjimas, akademinis nesąžiningumas bei kitos bėdos.

Norėdami tinkamai paminėti 15 metų sukaktį, šiemet organizatoriai pluša iš peties. Scenarijus pradėtas rašyti dar vasarą, o rudenį į darbus kibo ir šokėjai, režisierė, vokalistai. Šių metų roko opera atsigręš į lietuvių klasiką – scenarijus paremtas vienu žinomiausių lietuvių literatūros kūrinių. Bus gretinama praeitis su dabartimi kalbant apie šiuo metu Lietuvoje vešinčias akademines problemas – diplominių darbų pirkimą, nusirašinėjimą bei studijų ir gimtinės išmainymą į saldžiai atrodančias užjūrio karalystes. Pagrindinė veikėja kels klausimus, svarstys, mylės, pyks, klys, neapkęs ir galų gale sieks priimti teisingus sprendimus, kurie, deja, ne visada būna akivaizdūs.

Greta jos sukiosis ir lengviausią, nors ne visada geriausią, kelią siūlantis pasirinkti, laisvu laiku bei poilsiu gundantis nūdienos kipšas. Scenoje kiekvienas atpažins ir dalelę savęs. Nepaisant visų egzistencinių klausimų, šiemetinėje roko operoje bus daug šviesų, tikros roko klasikos bei tos vienintelės ir nepakartojamos studentiškosios jaunystės šėlsmo.

Roko opera – Matematikos ir informatikos fakulteto dienų viršūnė. Roko operistai sceninius įgūdžius tobulina ne tik padedami savo choreografo, režisierės, vokalo mokytojų, bet ir dirbdami su svečiais, scenos meno specialistais. Šiais metais atlikėjus aplankė ir jaudulį suvaldyti mokė dainininkas Vaidas Baumila, o įsijautimo į vaidmens subtilybes atskleidė šokėjas, šokio pedagogas Jokūbas Nosovas.

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto dienos. Roko opera „Naktis, kai sustojo malūnas''. Gegužės 17 d. 21 val. (durys atidaromos nuo 19 val. 30 min.) Teatro arena, Vilnius. Vakaro linksmybes pratęs „Radistai“.

Daugiau informacijos apie renginį

arba Facebook

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.